AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Minä luen sinulle -kampanjan lukuhetkissä kulttuurit kohtaavat

Osana Rinnekodin 90-vuotisjuhlavuotta Rinnekoti osallistuu Selkokeskuksen järjestämään Minä luen sinulle -kampanjaan. 13.2.-19.2. kestävän kampanjan aikana suomea opiskelevat maahanmuuttajat toteuttavat selkokielisiä lukuhetkiä kehitysvammaisille ja iäkkäille ihmisille.

Rinnekodista haasteeseen vastasi kuusi yksikköä. Yksi yksiköistä on Toimintakeskus Nyyttipuisto Helsingissä, jossa järjestettiin kuluvan viikon aikana kaksikin lukuhetkeä: ensimmäisellä kerralla lukijoiksi saapui opiskelijoita Suomen Diakoniaopistolta ja toisella kerralla Malmin seurakunnan monikulttuurisen työn kautta.

- Ensimmäinen kohtaaminen ja lukuhetki neljän maahanmuuttajanuoren sekä palvelunkäyttäjiemme kesken oli lämminhenkinen. Jokainen heistä luki meille oman runotyyppisen, selkokielisen tekstin. Lukuhetken jälkeen oli kiva, että nuoret jäivät vielä hetkeksi seuraamaan meidän toimintaa, sillä myös palvelunkäyttäjämme olivat valmistautuneet kysymyksin, kuten mistä maasta lukijat olivat saapuneet, Johanna Mätäsaho Toimintakeskus Nyyttipuistosta kertoo.

Minä luen sinulle -kampanjan tavoitteena on edistää kulttuurien kohtaamista ja maahanmuuttajien suomen kielen oppimista sekä tuoda lukuiloa iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille. Mukaan lähteneet yksiköt ovat samalla mukana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa. Linkki kampanjasivuille: http://selkokeskus.fi/mina-luen-sinulle-kampanja

Lisää uutisia