AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Nimby-ilmiö nosti päätään Kirkkonummella

Nimby-ilmiö ei ole uusi Suomessa, mutta sen esiin nouseminen yllätti meidät, kertoo Rinnekodin asiakkuusjohtaja Jaana Laaksonen. Tämä kertoo vain siitä, että YK:n yleissopimusta vammaisten ihmisten oikeuksista ei ilmeisesti tunneta vielä riittävästi.

Keskiviikkona 14.6.2017 Länsiväylä uutisoi ensimmäisenä, kuinka kirkkonummelaiset vastustavat kehitysvammaisille tarkoitetun asumispalveluyksikön rakentamista Sepänkannaksen alueelle. Asiasta nousi vilkas keskustelu sosiaalisessa mediassa ja useat mediat kiinnostuivat aiheesta.

Nimby-ilmiö (not in my backyard) ei ole uusi Suomessa, mutta sen esiin nouseminen yllätti meidät, kertoo Rinnekodin asiakkuusjohtaja Jaana Laaksonen. Tämä kertoo vain siitä, että YK:n yleissopimusta vammaisten ihmisten oikeuksista ei ilmeisesti tunneta vielä riittävästi.

Suomi on sitoutunut YK:n yleissopimukseen vammaisten ihmisten oikeuksista. Se tuli voimaan 10.6.2016. Yleissopimuksen johtavana periaatteena on syrjinnän kieltäminen.

 

Sepänkannaksen asumisyksikön rakennushankkeeseen liittyvä valitus vedetään pois

Helsingin Hallinto-oikeudesta 15.6.2017 saadun tiedon mukaan lähialueen asukkaiden tekemän valitus Sepänkannaksen rakennushankkeeseen liittyen on pyydetty vetämään pois.

Tämä on hyvä uutinen kirkkonummelaisten kehitysvammaisten nuorten kannalta. Kirkkonummella on tarve kehitysvammaisten asumispalveluille, sillä useampi aikuistuva nuori odottaa jonossa, että oma tuettu asumispalvelu löytyisi, kertoo Laaksonen.

Rinnekodin uusi asumispalveluyksikkö Kirkkonummen Sepänkannakseen on tarkoitus avautua kesällä 2018. Se on tarkoitettu kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat omaan kotielämään erilaisia tukipalveluja. Tuki suunnitellaan yksilöllisesti ja se voi olla ympärivuorokautista tai vain päiväaikaan sijoittuvaa. Erityistä tukea tarvitseville vuokrataan 14 asuntoa ja yksi asunto tulee asumisvalmennus käyttöön.

 

Rinnekoti

Rinnekoti on Suomen monipuolisin yksityinen kehitysvamma-alan toimija. Olemme yhteiskunnallinen yritys ja yleishyödyllinen säätiö. Tuotamme apua, tukea ja asiantuntemusta jokapäiväisiin hyvän elämän tarpeisiin. Palvelujamme käyttävät vammaisuudesta, pitkäaikaisesta sairaudesta tai muusta syystä erityistä tukea tarvitsevat henkilöt lapsista vanhuksiin. Heidän lisäksi asiakkaitamme ovat tukea tarvitsevien henkilöiden perheet ja omaiset sekä palveluja ostavat tahot, kuten kunnat. Kaikki toimintamme perustuu hyvän elämän tukemiseen ja jokaisen elämän arvon tunnustamiseen.

Työtämme ohjaavat arvot ovat hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys.  Rinnekoti työllistää noin 1200 henkilöä. Toimimme Uudellamaalla ja valtakunnallisesti. www.rinnekoti.fi
 

Haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Taina Rönnqvist
044 762 1992
taina.ronnqvist@rinnekoti.fi

KUVA: Rinnekoti-Säätiö/ Arkkitehtistudio Tuomas Niemi Oy

Lisää uutisia