AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Rinnekoti laajentaa toimintaansa Pirkanmaalla

Rinnekoti-Säätiö avaa uuden kehitysvammaisille tarkoitetun asumispalveluyksikön Tampereelle Niemenrantaan. Asumisratkaisuja tamperelaisille kehitysvammaisille henkilöille on suunniteltu yhdessä Tampereen kaupungin kanssa. ”Ensimmäiset palvelunkäyttäjät ovat juuri muuttaneet sisään”, iloitsee palvelupäällikkö Essi Rasehorn. ”Melban valmistumista on odotettu, sillä sen myötä unelma omasta kodista toteutui monelle tamperelaiselle kehitysvammaiselle”, jatkaa Rasehorn. Melba on neljäkerroksinen kerrostalo, jossa on 26 esteetöntä kotia. Jokaisella Melban asukkaalla on oma sisäänkäynti porraskäytävästä. ”Palvelumallimme mahdollistaa tunteen omasta kodista, osana normaalia asuntokantaa. Melbassa on lisäksi hyödynnetty uusinta hyvinvointiteknologiaa, jotta asukkaiden turvallisuus voidaan varmistaa”, kertoo Rasehorn.

Odotettu kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö Melba aloittaa toimintansa

Rinnekodin Melba on tarkoitettu kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat omaan kotielämään erilaisia tukipalveluja. Tuki suunnitellaan yksilöllisesti ja se voi olla ympärivuorokautista tai vain päiväaikaan sijoittuvaa. ”Asukkaidemme kodit sijaitsevat samassa rapussa ja ohjaajat ovat lähellä. Tämä mahdollistaa henkilökohtaisen tuen ja avun nopealla aikataululla omaan kotiin. Tuki ja apu toteutuvat yksilöllisesti tarpeen ja palvelupäätöksen mukaisesti”, kertoo yksikön palveluesimies Anna Jukantupa.

 

Rinnekodin Melba on neljäkerroksinen kerrostalo, jossa on 26 esteetöntä asuntoa. Erityistä tukea tarvitseville vuokrataan 18 asuntoa ja yksi asunto tulee asumisvalmennus käyttöön. Toisessa kerroksessa on kaksi asuntoryhmää, jotka koostuvat 2-3 asunnosta. ”Asuntoryhmä muodostaa turvallisen pienyhteisön, josta voidaan ponnistaa myöhemmin erillisasuntoihin”, kertoo Jukantupa. Muissa kerroksissa on erillisasuntoja, joissa annetaan kevyempää tukipalvelua asukkaiden koteihin, pääsääntöisesti päiväaikaan. Melbassa on myös muutamia asuntoja, joita voidaan vuokrata muille kuin erityistä tukea tarvitseville henkilöille. ”He voivat olla esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita ja heillä on mahdollisuus osallistua asumisyhteisön arkeen esim. vapaaehtois- tai tukihenkilötoiminnan kautta”, kertoo Jukantupa.


”Melbassa on yhteinen asukastupa, jossa järjestetään paljon yhteistä toiminta ja se luo yhteisöllisyyden kokemuksia. Toiminta suunnitellaan asukkaiden kanssa yhdessä ja heidän toiveitaan kuunnellen”, suunnittelee Jukantupa. Tällä hetkellä Melbassa on vapaana vielä muutama asiakaspaikka, joita voi tiedustella Rinnekodin asiakasohjauksesta.

 

KUVASSA: Palveluesimies Anna Jukantupa ja Melbaan ensimmäisenä muuttanut Aleksi.

 

Rinnekoti on Suomen monipuolisin yksityinen kehitysvamma-alan toimija. Olemme yhteiskunnallinen yritys ja yleishyödyllinen säätiö. Tarjoamme asumisen, työllistymisen ja osallisuuden sekä terveydenhuollon ja kuntoutuksen palveluja kehitysvammaisten henkilöiden tarpeisiin. Kaikki toimintamme perustuu hyvän elämän tukemiseen ja jokaisen elämän arvon tunnustamiseen. Työtämme ohjaavat arvot ovat hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys. Rinnekoti työllistää reilut 1200 henkilöä. Liikevaihto vuonna 2016 oli noin 74 M€. Lisätietoja: www.rinnekoti.fi

Haastattelupyynnöt: Taina Rönnqvist, viestintäpäällikkö, 044 762 1992, taina.ronnqvist@rinnekoti.fi
Asumispalveluihin liittyvät tiedustelut: asiakasohjaus@rinnekoti.fi

Lisää uutisia