AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Uusi seksuaalikasvatuksen materiaali julkaistu

Seksuaalisuus on tärkeä osa myös kehitysvammaisen ihmisen elämää varhaislapsuudesta vanhuuteen. Kehitysvammaisilla henkilöillä on monenlaisia seksuaalisuuteen liittyviä erityishaasteita ja seksuaalisuuteen sekä seksuaaliterveyteen liittyvä tietämys on usein puutteellista.

Materiaalissa aihealueina ovat keho ja kehitys, turvataidot, terveys ja puhtaus, ihmissuhteet ja seksi. Materiaalia voi käyttää jokaisen henkilön yksilöllisiä tarpeita vastaavalla tavalla. Projektin rahoitti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Materiaalin on valmistanut psykologi Niina Luhtala ja seksuaalineuvoja Ulla Kärnä.

 

 

  • Työkaluja selkeään seksuaalikasvatukseen on ammattilaisille tarkoitettu sähköinen materiaali seksuaaliterveystietämyksen ja tuen arviointiin.
  • Puheeksiottomateriaali on suunniteltu keskustelun tueksi arkeen. Lähihenkilö (esimerkiksi vanhemmat, avustajat, ohjaajat jne.) voivat tämän materiaalin avulla kerrata ja keskustella kehitysvammaisen henkilön kanssa hänelle ajankohtaisista ja tärkeistä seksuaaliterveyteen liittyviä asioista.

Materiaaleihin voi tutustua verkkosivuilla www.rinnekoti.fi/seksuaalikasvatus

 

Lisää uutisia