AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTA



Artikkeli

RIMENTORI -projekti kaartaa maaliin

Kaksivuotinen RIMENTORI -projekti kaartaa vuoden vaihteessa maaliin. Projekti on toiminut kehitysvamma-alalla koko Uudenmaan alueella. Projektin läpi on virrannut paljon erilaista osaamista: 52 kehitysvamma-alan työntekijää on koulutettu mentoreiksi, valmennusjaksoille ja työkokeiluihin on osallistunut yhteensä 42 työkokeilijaa, jotka koulutukseen hakeutuessaan olivat työttömiä, ja joilla oli monipuolista ammattiosaamista ja työkokemusta jo entuudestaan. 

RIMENTORI-valmennus on tarkoittanut kahdeksan viikon tiivistä koulutus- ja työkokeilupakettia. Valmennusjakso kehitysvamma-alalle on kestänyt kolme viikkoa ja käytännön työskentely mentorin ohjaamana kehitysvamma-alan yksikössä viisi viikkoa. Koulutus on aktivoinut henkilöitä ja jaksojen jälkeen yhteensä 63 % eli 26 henkilöä on aloittanut opinnot, työllistynyt, jatkanut kuntouttavaan työtoimintaan tai hakeutunut vapaaehtoistyöhön. Nämä luvut ovat lokakuulta, jolloin viimeinen työkokeilijoiden työkokeilujakso oli vielä kesken.

Mentori-aktori -mallin kehittäminen on syntynyt Rinnekodin omasta tarpeesta houkutella myös miehiä kehitysvamma-alalle. Tuloksien perusteella näyttää siltä, että malli on toimiva. Kokemuksen mukaan mentorina toimiminen lisää oman työn ymmärrystä ja innokkuutta tehdä sitä. Sen lisäksi se voi houkutella pitkään työttömänä olleen henkilön kokeilemaan omaa osaamistaan uudella alalla ja vahvistaa motivaatiota työnhakuun. RIMENTORI -projektin kuulumisia voi lukea loppujulkaisusta, joka on luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

Lisää uutisia