AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Rinnekoti on irtisanonut Pipolakodin pitkäaikaisen vuokrasopimuksen

Rinnekoti-Säätiö on irtisanonut Karjalohjalla sijaitsevan Pipolakodin pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Rinnekoti on toiminut Pipolakodissa helmikuusta 2016 alkaen, jolloin kehitysvammaisten asumispalvelujen tuottaminen siirtyi Eino Raunion säätiöltä Rinnekodille.

Vuokrasopimuksen irtisanomiseen päädyttiin, koska Rinnekoti eikä kiinteistöjen omistaja Eino Raunion säätiö ollut halukas investoimaan lukuisten kiinteistöjen remontointiin, kertoo Rinnekodin toimitusjohtaja Anu Kallio. Pipolakodin kiinteistöt eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia kehitysvammaisten asumiseen liittyen. Asukkailla ei esimerkiksi ole henkilökohtaisia wc- tai peseytymistiloja.

Pipolakodin syrjäisen sijainnin vuoksi myöskään kehitysvammaisten henkilöiden osallisuus yhteiskuntaan tai heille välttämättömien palvelujen saaminen ei toteudu parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Kallio.  Karjalohjan keskustan palvelut ovat supistuneet ja esimerkiksi taksin tilaaminen alueelle ei aina onnistu pitkän etäisyyden vuoksi.

Rinnekoti voi tarjota kaikille Pipolakodissa asuville palvelunkäyttäjille asumispalveluja Rinnekodin muissa asumispalveluyksiköissä. Neuvottelut nykyisten palvelunkäyttäjien kotikuntien sekä heidän lähiomaistensa ja asianhoitajiensa kanssa on aloitettu, kertoo asiakkuusjohtaja Jaana Laaksonen. Palvelunkäyttäjien osalta pyrimme mahdollisuuksien mukaan siihen, että heidän naapuri- ja ystävyyssuhteensa säilyisivät, jatkaa Laaksonen. Pipolakodissa asuu tällä hetkellä 32 henkilöä, joille tarjotaan muuttovalmennus heidän siirtyessä uusiin koteihin.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Taina Rönnqvist, puh. 044 762 1992

 

Rinnekoti

Rinnekoti on Suomen monipuolisin ja suurin yksityinen kehitysvamma-alan palveluja tarjoava toimija. Rinnekoti viettää 90-vuotisjuhlavuottaan. Sen toiminta käynnistyi Helsingin Diakonissalaitoksen yhteydessä vuonna 1927.

Rinnekoti on yhteiskunnallinen yritys ja Suomen viidenneksi suurin hoiva-alan toimija. Rinnekodin palvelut on suunnattu kaikenikäisille vammaisuudesta, pitkäaikaisesta sairaudesta tai muusta syystä erityistä tukea tarvitseville sekä heidän perheille ja omaisille. Asiakkaina ovat myös palveluja ostavat tahot, kuten kunnat. Rinnekoti tarjoaa asumisen, terveydenhuollon ja kuntoutuksen sekä työn ja osallisuuden palveluita. Palveluita käyttää noin 3 500 asiakasta 60 kunnasta. Liikevaihto oli 74 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Rinnekoti työllistää päivittäin noin 1 500 ammattilaista pääasiassa Uudellamaalla. Rinnekodin työtä ohjaavat arvot ovat hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys. Lisätietoa www.rinnekoti.fi

 

Lisää uutisia