AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Alarinteeltä valmiuksia itsenäisempään asumiseen

Joulukuun alussa Espoon Lakistoon Alarinteelle valmistui seitsemän asuntoa yli 18-vuotiaille kehitysvammaisille ja autismin kirjon henkilöille. Aiemmin Lakistossa toiminut Ala-Laakso 1 on sulkenut ovensa osana valtakunnallista laitoshoidon purkua.


- Alarinteellä asukas saa valmennusta muuttaessaan laitoshoidosta itsenäisempään asumiseen. Asukas voi asua yksikössä yhdestä kolmeen vuotta, tarpeen vaatiessa pitempään, kertoo Petra Vuorinen, palveluesimies. -Yksilöllinen edistyminen mm. arjen taidoissa ja elämänhallinnassa yhdessä omien toiveiden kanssa ratkaisevat itsenäisempään asumiseen siirtymisen aikataulun, jatkaa Vuorinen. Palvelunkäyttäjät asuvat Alarinteellä omissa vuokra-asunnoissaan ja sisustavat asuntonsa omien mieltymystensä ja tarpeidensa mukaisesti omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan.

Alarinteellä asumisen aikana selvitetään, millaisesta tuesta asukas kotonaan hyötyy ja minkälaisia toiveita hänellä on tulevaisuuteensa liittyen. Vahvaa tukea päivittäisessä toiminnassaan tarvitseva asukas voi saada henkilökohtaista tukea myös tuntiperusteisesti.

Palvelunkäyttäjät saavat Alarinteellä asuessaan tarvitsemiaan kunnallisia palveluja. Tarvittaessa terveydenhuollon erilaiset palvelut on mahdollista ostaa myös Rinnekodilta. Heille voidaan myös järjestää päivä- tai työtoimintaa kuntoutumisen tukemiseksi.

Lisätietoja Rinnekodin asiakasohjauksesta puhelin 02063 855 00.

 

Yhteisissä tiloissa on mahdollisuus viettää aikaa muiden asukkaiden kanssa.
Yhteisissä tiloissa on mahdollisuus viettää aikaa muiden asukkaiden kanssa.

Lisää uutisia