AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Arvola muutti uusiin tiloihin

Joulukuussa 2017 avasi uusi Arvola ovensa Lakiston korkeimmalla huipulla, Osmantorni nimisessä kerrostalossa. Arvola muodostaa kodin seitsemälle asukkaalle. Asunnoista viisi sijaitsee ryhmäkodin puolella ensimmäisessä kerroksessa ja kaksi erillisasuntoa sijaitsevat talon ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Jokaisella asukkaalla on oma koti, johon kuuluvat oleskelutilan lisäksi WC, suihku ja keittokomero. Asukkaat ovat itse sisustaneet kotinsa mieleisekseen, omilla tavaroillaan. Asukkaat ja ohjaajat kertovat tässä blogikirjoituksessa muutosta ja elämästään uudessa kodissa.

Arvolan arki rakentuu pieniä kotiaskareita puuhaten, käsittäen oman kodin kunnossa pitoa ja pyykkihuoltoa. Jokaisella asukkaalla on omat menot. Sen lisäksi meillä on yhteistä tekemistä niin Arvolan kuin Rinnekodin toimesta. Päiviin mahtuu ulkoilua ja pieniä asioidenhoitotehtäviä. Arki-iltapäivisin ja iltaisin saamme osallistua Martissa järjestettäviin tilaisuuksiin, joita ovat tanssit, elokuvat, yhteislauluillat ja maanantaikerho. Maanantaisin meillä on uimahallivuoro, jolloin vesipedot valtaavat uimahallin. Osmantornin sauna lämpiää tiistaisin ja perjantaisin talon kellaritiloissa, jossa saunotaan omien tuntemusten mukaan.

Saimme juuri yhteisen kerhotilamme avattua. Tila nimettiin asukkaiden äänestämänä Osmankääpäksi. Nimiäisiä juhlittiin sankoin joukoin ja herkkuja syöden. Nimiäisiin kutsuttiin Kaisalan väki ja pian kerhohuone täyttyikin iloisesta puheen sorinasta ja naurusta.  

 

Osmankääpä on meillä käytössä päivittäin. Ruokailemme ja vietämme siellä aikaa koko porukan kesken telkkaria katsellen. Arvolan asukkaiden toiveesta Osmankääpässä on myös pingispöytä. Peliin voi haastaa niin ohjaajan kuin naapurinkin!

 

 

Lisää uutisia