AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Autismin talvipäiville kokemusasiantuntijoiden kanssa

Rinnekoti osallistuu jo perinteeksi muodostuneille Autismin talvipäiville, jotka järjestetään tänä vuonna Mikkelissä 8.-9.2. Tapahtuman teemana on perhe ja ympäristö voimavarana, josta Rinnekodillakin on kokemusta.

- Asiakkaillamme on innostavia elämänpolkuja, joissa on askel kerrallaan menty omaa yksilöllistä polkua pikkuhiljaa eteenpäin vaativan tuen palveluista kohti kevyemmän tuen palveluita. On jälleen mukava osallistua talvipäiville asumisen ja päiväaikaisen toiminnan huippujoukolla. Meidät ja mukaan lähtevät kokemusasiantuntijamme löytää koko talvipäivien ajan tietotorilta, jonne voi tulla meitä tapaamaan, palvelualuejohtaja Satu Granberg kertoo.

 

Granberg näkee ympäristön näkökulman tärkeäksi autismityössä.

 

- Kun kyse on esimerkiksi käytöshaasteisista henkilöistä, joilla saattaa myös olla aistiproblematiikkaa sekä taustalla erilaisia mielenterveyden haasteita, heille erityisesti tulee luoda ympäristö, joka tukee ja mahdollistaa henkilön toimimisen ja tukee hyvään vuorovaikutukseen, Granberg jatkaa.

 

Autismin talvipäivät tarjoavat kävijöille kahden päivän ajan kattavasti päivitettyä tietoa autismista monesta eri näkökulmasta. Talvipäivillä muun muassa esitellään uusia toimintatapoja ja toimintavälineitä sekä se mahdollistaa valtakunnallisen verkostoitumisen.

 

- Tapahtumassa erityisen hienoa on omaisten ja kokemusasiantuntijuuden näkökulmien runsas esille tuominen sekä tutkitun tiedon esitteleminen. Rinnekotina meidän on tärkeää olla mukana tällaisissa tapahtumissa, tuoden omaa asiantuntijuuttamme ja palveluitamme esille, Granberg toteaa.

 

Talvipäivien ohjelmaan voi tutustua täältä.

Lisää uutisia