AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Opiskelijavierailulla Rinnekodissa

Metropolian toisen vuoden sosionomiopiskelijat Bianca ja Aki kävivät tutustumassa Lastutien toimintaan huhtikuussa. Tutustumiskäynti on osa heidän ryhmänsä kurssitehtävää, jossa he tutustuivat kehitysvammaisten asumiseen. 

Bianca kertoi olevansa alanvaihtaja ja hän on aiemmin työskennellyt muun muassa päiväkodissa. Hän kertoi olevansa kiinnostunut työskentelystä lasten, nuorten, perheiden ja lastensuojelun parissa, mutta mitään tarkkaa ei ole vielä päätetty – opintojen päätyttyä on hyvä miettiä, mikä kiinnostaa eniten.  
 
Aki on työskennellyt aiemmin vanginvartijana ja kertoi, että vaikka piti työstään hän koki, ettei pääse vaikuttamaan asiakkaiden tilanteeseen. Aki kertoi, että hän on kiinnostunut lastensuojelusta sekä päihde- ja mielenterveystyöstä, mutta myös hän suhtautuu avoimin mielin tulevaisuuteen. 
 
Molemmat kertoivat, että ovat lähteneet opiskelemaan alaa koska sosionomin papereilla voi hakea monipuolisesti töitä sosiaalialalta, töitä varmasti riittää ja tulevaisuudessa on mahdollista myös vaihtaa työpaikkaa sosiaalialan eri alueilla. Sekä Biance että Aki kertoivat, että tärkeintä on ihmisten auttaminen. 
 
Aki kertoi, että saatuaan koulussa tehtävän, hän oli lähtenyt tutkimaan internetistä vaihtoehtoja haastattelupaikkaan. Molemmilla on tuttuja töissä Rinnekodissa, joten Rinnekoti oli helppo valinta ja Lastutie vaikutti kiinnostavalta paikalta. Ja me Lastutieläiset olemme ihan samaa mieltä.
 
Aki muistutti vielä ennen lähtöä, että heidän opiskelijahaalareistaan löytyy myös Rinnekodin logo!
 
Kiitos Bianca ja Aki vierailusta, oli tosi kiinnostava kuulla teidän kysymyksiänne ja ajatuksianne Lastutiestä.

Teksti ja kuva: Outi Tuomela, Lastutien ohjaaja

Lisää uutisia