AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

RAY:n avustusehdotus tuo vahvistusta Rinnekodin yleishyödylliseen kehittämistyöhön

Raha-automaattiyhdistys antoi 15.12.2016 avustusehdotuksensa vuodelle 2017. Rinnekoti sai ehdotuksen myötä yhden uuden projektin vahvistamaan yleishyödyllistä perhetyötä. Vuosille 2017-2019 ajoittuvassa Hetki-projektissa kehitetään yhdessä Helsingin, Jyväskylän ja Turun yliopistojen kanssa ryhmämallia, jonka tavoitteena on lisätä voimavaroja ja vähentää vanhempien stressiä, joka aiheutuu kehitysvammaisen lapsen haastavasta käyttäytymisestä.

Vaativan erityisen tuen tutkimusryhmän johtaja Helsingin Erityispedagogiikan koulutuksen dosentti Elina Kontu iloitsee, että yliopisto saa olla mukana suunnittelemassa ja kehittämässä mallia. Tutkimustieto saadaan käyttöön ja kokemukset Hetki-mallista suoraan opiskelijoiden tietoon.

Avustukset mahdollistavat toiminnan jatkumisen

RAY:n avustusehdotus mahdollistaa Norio-keskuksen harvinaissairauksien tieto- ja tukipalvelun sekä vertais- ja sopeutumisvalmennustoiminnan jatkumisen. Erityisesti INCL-perheille kohdistettua erityisperhetyötä tullaan laajentamaan vuoden 2017 aikana yhteistyössä Näkövammaisten liiton kanssa JNCL-perheille. Taidoista työpoluiksi –projektissa on käynnistymässä viimeinen toimintavuosi RAY:n rahoittamana.

Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa avustusehdotuksen alkuvuodesta 2017. Tämä avustusehdotus on historiallinen, sillä se on Raha-automaattiyhdistyksen viimeinen. Ensi vuonna järjestöt saavat tukea tammikuussa 2017 toimintansa aloittavan Veikkaus Oy:n voitoista. Samalla RAY:n avustustoiminta siirtyy sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimivaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukseen (STEA).

Lisätietoja

Sirpa Granö
kehittämisjohtaja
puh. 040 553 8580
sirpa.grano(a)rinnekoti.fi

Lisää uutisia