AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Rinnekodin toimitusjohtajaksi Anu Kallio

Rinnekoti-Säätiön konsernin toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.10.2016 alkaen kauppatieteiden maisteri, eMBA Anu Kallio.

Kallio on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien Helsingin Diakonissalaitoksen talousjohtajana ja sitä ennen vastaavissa liiketalouden johtotehtävissä mm. Lindorff Finland Oy:ssa, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa ja Nokia Oyj:ssa. Kallio omaa laajan ja monipuolisen kokemuksen liiketoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä.

- Rinnekoti on Helsingin Diakonissalaitoksen tytärsäätiö. Sen tehtäviin kuuluvat kehitysvammaisten ja muiden erityistukea tarvitsevien henkilöiden palvelut. Innolla lähden kehittämään tätä tärkeää palvelutoimintaa ja Rinnekotia entistä vahvemmaksi toimijaksi, Kallio sanoo.

Sote-alan säätiöiden ja vastaavien inhimillisesti merkittävien palvelujen tuottajien asema on rajussa muutoksessa ja tulevaisuus on avoin. Rinnekodin johtamiseen tarvitaan vahvaa otetta ja osaamista. Kalliolla on hyvä kokemus Rinnekodin toiminnasta, sillä hän on toiminut säätiön hallituksessa jo vuodesta 2014.

- Anulla on ollut hyvä toiminnallinen yhteys Rinnekotiin ja siirtyminen operatiivisen johtoon tapahtuu vaivattomasti. Hänen osaamisensa ja kokemuksensa toiminnan kehittämisestä sekä talous-, henkilöstö- ja muutosten johtamisesta tukee Rinnekodin tavoitteita ja vahvaa arvopohjaa, Rinnekodin hallituksen puheenjohtaja ja Helsingin Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström toteaa.

Rinnekodin nykyinen säätiön johtaja Markku Niemelä siirtyy omasta aloitteestaan sosiaali- ja terveyspoliittiseksi neuvonantajaksi. Niemelällä on yli 30 vuoden työkokemus kehitysvamma-alan johtotehtävissä ja merkittävä rooli sosiaali- ja terveysalan kehittämisessä.

- Markulla on ollut keskeinen rooli muutoksen suunnittelussa ja sen käynnistämisessä. Iloitsemme siitä, että saamme jatkossakin hyötyä hänen vahvasta substanssiosaamisestaan. Haluan myös kiittää lämpimästi Markkua hänen tähänastisesta panoksestaan Rinnekodissa, Holmström sanoo.

Rinnekoti on kotimainen ja palveluiltaan Suomen monipuolisin yksityinen kehitysvamma-alan toimija. Se toimii pääasiassa Etelä-Suomessa, mutta osa palveluista on saatavilla myös valtakunnallisesti.

Rinnekodissa työskentelee noin 1 100 henkilöä. Palveluja käyttää vuosittain noin 3 000 henkilöä. Rinnekoti on Suomen viidenneksi suurin yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoava yritys. Se on myös yhteiskunnallinen yritys ja yleishyödyllinen säätiö. www.rinnekoti.fi

Lisätietoja:

Olli Holmström, Rinnekoti-Säätiö sr hallituksen puheenjohtaja toimitusjohtaja, Helsingin Diakonissalaitos puh. 050 48 36 313, olli.holmstrom@hdl.fi
Markku Niemelä, säätiön johtaja, Rinnekoti-Säätiö sr puh. 044 7249 831, markku.niemela@rinnekoti.fi
Anu Kallio, toimitusjohtaja (1.10.2016 alkaen), Rinnekoti-Säätiö sr puh. 050 577 9210, anu.kallio@rinnekoti.fi

Haastattelupyynnöt:

Taina Rönnqvist, viestintäpäällikkö, Rinnekoti-Säätiö puh. 044 762 1992, taina.ronnqvist@rinnekoti.fi

Lisää uutisia