AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Rinnekoti avaa uuden toimintakeskuksen Helsingin Kallioon

Helsingin Kallioon, Diakonissalaitoksen kortteliin avataan uusi Toimintakeskus Selja. Toimintakeskus tarjoaa osallisuutta edistävää päivätoimintaa vaikeasti kehitysvammaisille ja liikuntavammaisille henkilöille.

Samaisessa korttelissa Rinnekoti tarjoaa myös aikuisille kehitysvammaisille suunnattuja asumisen tuen palveluja sekä lasten ja perheiden palveluja.

Toimintakeskus Selja mahdollistaa jokaiselle osallisuuden ja onnistumisen kokemuksia toimintakykyä tukevassa ympäristössä. Toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota osallisuuden tukemiseen ja kokemukselliseen oppimiseen erilaisten vuorovaikutustilanteiden kautta. Arjessa huomioidaan vaihtoehtoiset ja korvaavat kommunikointimenetelmät, multisensorinen työskentely ja kuntouttava työote. Toiminta suunnitellaan asiakkaiden erityistarpeiden, tavoitteiden ja toiveiden mukaisesti yhdessä asiakkaiden, lähihenkilöiden ja moniammatillisen henkilökunnan kanssa.

Uusi Toimintakeskus Selja aukeaa maanantaina 4.3.2019. Asiakaspaikkoja yksikköön on suunniteltu 16, niin että osa paikoista on puolipäiväisiä. Samanaikaisesti asiakkaita on toiminnassa noin 10. Pieni paikkamäärä mahdollistaa toimimisen pienryhmittäin huomioiden yksilölliset erityistarpeet toiminnan ja tilojen suhteen.

Lisätietoja:

Anna Eskola
Palvelualuejohtaja, Työllistymistä ja osallisuutta edistävät palvelut
puh. 044 738 7027
anna.eskola@rinnekoti.fi

Lisää uutisia