AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Sadun taikaa kahvila Ainoliinassa

Kuplivat juomat ja tarinankertojat saattelivat näyttelykävijät tutustumaan satumaisiin kuvatunnelmiin. Sienimetsän kansa -näyttelyn avajaisissa lounaskahvila Ainoliinassa Lakistossa keskiviikkona 28.6.2017 töitä esittelivät ohjaaja Lea Mettovaara sekä nettipajaan osallistuneet. Tuloksena oli satumaisia metsämaisemia, satuhahmoja hauskoine nimineen ja juhlan tuntua.

Juha, Laura, Lari ja Marko kuvasivat nettipajatyöskentelyä. Juha totesi, että ensin otettiin kuvat ja lopulta niitä käsiteltiin PhotoShopin avulla. Laura lisäsi, että vaikutuksia tarinaan oli saatu Taru sormusten herra -kirjoista.  

"Tosi kivaa, sairaan jännittävää ja tosi mielenkiintoista,"
Laura kuvaa osallistumistaan nettipajaan

Ohjaaja Lea kertoi, että nettipajassa aloitettiin helmikuussa Sienimetsän kansa -valokuvanäyttelyn tekeminen. "Mallit etsittiin useista Lakiston työ- ja päivätoimintayksiköistä. Kuvaaminen aloitettiin etsimällä vaatteita näytelmäkerhon vaatevarastosta ja rakentamalla valokuvastudio nettipajalle. Iltapäivisin nettipajalaiset kehittelivät Sienimetsän tarinaa ja sukuselvitystä siitä, kuka metsässä asuu. Yhdessä pohdittiin kuka on kylän poliisi ja kuka toimittaa opettajan virkaa. Näin pikkuhiljaa alkoi sienimetsän tarina valmistumaan." 

Lea oli tyytyväinen, että näyttelyyn saapui runsaasti kutsuvieraita ja vieraat olivat iloisesti yllättyneitä valokuvien paljoudesta. Vieraina näyttelyssä kävi mm. Klaukkalan Rotaryt ja palvelunkäyttäjien omaisia ja ystäviä.

Nettipaja jatkaa toimintaansa syksyllä mediapajana Kornetintiellä Helsingissä. 

Näyttely on avoinna lounaskahvila Ainoliinassa kesän ajan kahvilan aukioloaikojen puitteissa. 

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa: Marttis-lehdessä myös juttu Sienimetsän kansasta. 

 

Kuvia näyttelyn avajaisista

Näyttelyteoksia. Kuva: Taina Rönnqvist

Kuplivaa näyttelyn avajaisissa. Kuva: Taina Rönnqvist

Kakkukestitys. Kuva: Taina Rönnqvist

Teksti: Emma Andersson
Kuvat: Taina Rönnqvist

Lisää uutisia