AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

SHQS-laatusertifikaatti Rinnekodille jo seitsemännen kerran

Rinnekodille on myönnetty Sosiaali- ja terveyspalveluiden SHQS-laaduntunnustus (Social and Health Quality Service). Tunnustuksen myönsi Labquality Oy:n laatuneuvosto. - Laaduntunnustuksen saamisen edellytyksenä on jatkuva toimintojen ja palveluiden kehittäminen sekä koko henkilöstön osallistuminen ja koulutus laadunhallinnan menetelmiin, kertoo Leila Rutanen, palveluliiketoiminnanjohtaja. Laaduntunnustukset jaettiin 7.2.2019 Labquality Days -tapahtuman yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Laaduntunnustus myönnettiin Rinnekodille jo seitsemännen kerran ja se on voimassa kolme vuotta.

-Laatutyö ei ole projekti, joka tehdään auditointia varten. Meillä laatutyö on jatkuvaa ja sen tavoitteena on sujuva, säännösten mukainen ja asiakaslähtöinen toiminta, kiteyttää Rutanen. Laaduntunnustus edellyttää jatkuvaa laadun seurantaa ja arviointia, joten itsearvioinnit, johdon katselmukset ja sisäiset auditoinnit pyörähtävät käyntiin heti alkuvuodesta, jatkaa Rutanen.

Mikä on SHQS?

SHQS-lyhenne tulee termistä Social and Health Quality Service. SHQS-laatuohjelma ja arviointikriteeristö pohjautuu kansainvälisen kattojärjestön The International Society for Quality in Health Care – ISQua:n periaatteisiin sekä auditointeja ja laaduntunnustusten myöntämistä koskeviin vaatimuksiin (vastaavasti kuten esim. ISO-järjestö ISO 9001 standardoinnissa). Labquality Oy:llä on Suomessa yksinoikeus SHQS-arviointikriteeristöön.

SHQS-laatuohjelma sisältää ISO 9001 -standardin keskeiset vaatimukset, jotka on sovitettu sosiaali- ja terveydenhuollon alalle soveltuviksi. Arviointikriteeristössä määritellään vaatimukset strategiseen johtamiseen, toimintojen järjestämiseen, asiakas-/potilasturvallisuuteen sekä annetaan työkaluja palvelutoiminnan ja johtamisen laadun arviointiin ja kehittämiseen. Lue lisää: https://www.labquality.fi/auditointi-ja-sertifiointi/

Lisää uutisia