AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen yritys -merkin Lakiston Palvelut Oy:lle

Espoolaiselle Lakiston Palvelut Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Lakiston Palvelut Oy työllistää muun muassa kehitysvammaisia sekä muita osatyökykyisiä ja vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevia henkilöitä ja pyrkii näin edistämään heidän yhdenvertaisuuttaan yhteiskunnassa.

Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen haasteen ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus. Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti.

– Lakiston Palvelut perustettiin tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja se on tärkeä tehtävämme edelleen. Koimme luontevaksi tehdä työtämme näkyväksi myös muille ja hakea Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä. Vuoden 2015 aikana yritys työllisti yhteensä 24 henkilöä, joista osatyökyisiä ja pitkäaikaistyöttömiä oli 16, kertoo Lakiston Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Lea Nevalainen.

– Lakiston Palvelut tekee tärkeää työtä edistämällä kehitysvammaisten ja muiden vaikeassa asemassa olevien työllistymistä. Lakiston Palveluiden toimialoina ovat henkilöstövuokraus ja ravitsemispalvelut, ja se toimii yleishyödyllisen periaatteen mukaisesti. Hienoa, että heikommassa työmarkkina-asemassa oleville tarjotaan työllistymismahdollisuuksia, sillä se lisää sekä yksilön että ympäröivän yhteiskunnan hyvinvointia, sanoo Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Lisätietoja:

Lea Nevalainen
toimitusjohtaja, Lakiston Palvelut Oy
puh. 050 325 0656
etunimi.sukunimi@rinnekoti.fi

Niina Ollikka
brand manager, Suomalaisen Työn Liitto
puh. 040 674 8773
niina.ollikka@suomalainentyo.fi

Lakiston Palvelut Oy on Rinnekoti-Säätiön vuonna 2013 perustama sosiaalinen yritys. Yrityksen toimialoina ovat henkilöstövuokraus ja ravitsemispalvelut. Lakiston Palvelut työllistää tällä hetkellä 12 henkilöä ja pyörittää Helsingin Pitäjänmäellä toimivaa Ravintola Kotikalliota. www.lakistonpalvelut.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työstä kertovia alkuperämerkkejä. Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. http://suomalainentyo.fi/yhteiskunnallinen-yritys/

Lisää uutisia