AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Taide-elämykset joululahjaksi palvelunkäyttäjille

Rinnekoti ja Espoon modernin taiteen museo EMMA ovat sopineet yhteistyöstä, joka mahdollistaa taide-elämykset Rinnekodin palvelunkäyttäjille vuoden 2018 aikana. Rinnekoti hankkii kaikille asiakkaalleen ilmaisen sisäänpääsyn museoon.

Jokainen voi vierailla taidemuseossa joko yksin tai yhdessä asukaskavereiden ja oman päivätoimintaryhmän kanssa. Modernin ja nykytaiteen lisäksi samalla lipulla pääsee tutustumaan muihinkin WeeGee-talon näyttelyihin. Ohjeet pääsylippujen lunastukseen lähetetään kaikkiin Rinnekodin yksiköihin tammikuun alussa.

- Moderni ja nykytaide on moniaistillista, elämyksellistä ja usein yllättävääkin. Toivon, että palvelunkäyttäjämme saavat taidemuseokäynnistä uudenlaisen elämyksen ja saatuja kokemuksia myös jaetaan läheisten kanssa, sanoo Leila Rutanen, Rinnekodin palveluliiketoiminnan johtaja.

- Olemme iloisia, että Rinnekodin asukkaat tulevat ensi vuonna käymään EMMAssa useammin kuin aikaisemmin. Toivottavasti näyttelymme synnyttävät ajatuksia ja kokemuksia, joista syntyy hyviä keskusteluita. Taide kertoo omalla tavallaan meistä ihmisistä ja maailmasta, missä elämme. Erityisesti nykytaide on hienoa, kun sitä ei tarvitse ymmärtää, vaan katsoa avoimin mielin. Nähdään EMMAssa! toivoo museon yleisöpalveluiden intendentti Reetta Kalajo.

EMMA - Espoon modernin taiteen museo tallentaa, tutkii ja esittelee kotimaista ja kansainvälistä modernia taidetta ja nykytaidetta.

EMMAssa on esillä Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely Kosketus, jossa voi tutustua suomalaisen ja kansainvälisen nykytaiteen monipuolisuuteen niin tekniikoiden kuin teemojen suhteen. 14.2. alkaen avautuu Meret Oppenheimin Mielen peilit -näyttely, joka on laaja katsaus surrealismia uudistaneen taiteilijan tuotantoon. EMMAn Areena tilaan tulee näytteille tanskalaisen John Kørnerin paikkasidonnainen, osallistava kokonaistaideteos. Kørnerin taide ammentaa niin oman aikamme polttavista kysymyksistä, siirtolaisuudesta ja epätasa-arvosta kuin henkilökohtaisemmista identiteettiin, ihmissuhteisiin ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Kørnerin lähestymistapa on kuitenkin aina runollinen, avoin ja katsojan mielikuvitusta ruokkiva.

Lisätietoa EMMAn näyttelyistä ja muista palveluista: http://www.emma.museum/

Lisää uutisia