AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Toimintakeskus Seljassa panostetaan multisensorisuuteen ja kuntouttavaan työotteeseen

Helsingin Kalliossa, Diakonissalaitoksen korttelissa on tällä viikolla aloittanut toimintansa uusi Toimintakeskus Selja. Syvästi kehitysvammaisille ja liikuntavammaisille henkilöille tarkoitetussa toimintakeskuksessa palvelu ja toiminta suunnitellaan asiakaslähtöisesti. Multisensorisuus ja kuntouttava ote tulee näkymään toiminnan läpikantavana ajatuksena.

Toimintakeskus sijaitsee keskeisellä paikalla historiallisessa ja tunnelmallisessa Alppikadun korttelissa. Alueella sijaitsee Rinnekodin muutakin toimintaa, kuten Maurinkodin asumispalveluyksikkö.

- Osalle asiakkaista siirtyminen taksilla asumisesta päiväaikaiseen toimintaan voi olla haastavaa ja väsyttävääkin. Nyt meillä on mahdollisuus luoda asiakkaan polku sujuvammaksi, kun kotoa Maurinkodista ei tarvitse siirtyä kuin lyhyt matka tänne Seljaan. Teemme tiivistä yhteistyötä kaikkien asiakkaidemme asumisen kanssa, jotta pystymme tukemaan asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla, palveluyksikön johtaja Johanna Siitonen kuvailee.

Toiminnassa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota osallisuuden tukemiseen ja kokemukselliseen oppimiseen erilaisten vuorovaikutustilanteiden kautta. Tilat mahdollistavat myös pienryhmätoiminnan, jolloin esimerkiksi melulle aistiyliherkän asiakkaan päiväohjelma voidaan rakentaa siten, ettei hän kuormitu ylimääräisistä ärsykkeistä.

Seljan arjessa huomioidaan myös vaihtoehtoiset ja korvaavat kommunikointimenetelmät, multisensorinen työskentely ja kuntouttava työote.

- Työntekijämme ovat olleet todella innostuneita toiminnan käytänteiden ja päämäärien suunnittelussa. Tavoitteenamme on antaa asiakkaillemme parasta palvelua. Kiteytimme ajatuksemme sanaan Puima, jonka sanat taustalla mielestäni kuvaavat käynnistyvää toimintaamme juuri sopivasti, Siitonen kertoo.

Sanat puiman takana ovat positiivisuus, unelmatiimi, innovatiivisuus, multisensorisuus ja asiakaslähtöisyys.

Lisää uutisia