AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Tule tutustumaan Toimintakeskus Kartanohaan toimintaan

Tervetuloa tutustumaan vuoden vaihteessa avatun Toimintakeskus Kartanonhaan tiloihin ja toimintaan keskiviikkona 26.4.2017. Päivä on täynnä ohjelmaa ja elämyksiä.

 

Tervetuloa tutustumaan vuoden vaihteessa avatun Toimintakeskus Kartanonhaan tiloihin ja toimintaan keskiviikkona 26.4.2017 kello 12-18 Helsingin Ruskeasuolle osoitteeseen Tenholantie 10b.

Päivä on täynnä ohjelmaa ja elämyksiä mm. musiikkia, värikylpyä, pientä tarjottavaa, opinnäytetöiden esittelyä. Kuvia Inka Kopomaan opintoihin liittyvästä harjoittelumatkasta Vietnamiin ja klo 13-15 liikuntasalissa on liikunnallisia pisteitä. Päivän aikana pääset kokeilemaan myös Yetitablettia ja interaktiivista lattiaa. Esillä myös Motomed ja Päärynäpallo.
 

Toimintakeskus Kartanonhaka

Toimintakeskus Kartanonhaassa toiminta on työllistymistä ja osallisuutta edistävää työ- ja päivätoimintaa sekä eläkeikäisten toimintaa. Omien tilojen lisäksi toimintaamme järjestetään Ortonin talon uimahallissa, liikuntasalissa ja kuntosalilla. Liikumme ympäristössä ja kaupungilla, viikoittain käymme myös hevostalleilla joko katsomassa hevosia tai tallitoiminnassa. Ruokailu tapahtuu lounasravintolassa.

Päivittäinen ohjelma ja ryhmät vaihtelevat. Palvelunkäyttäjät käyvät aamuisin läpi kyseisen päivän ohjelman ja päättävät itse tai tarvittaessa ohjaajan tuella, mihin haluavat osallistua. Tarjontamme on hyvin monipuolista, kertoo palveluesimies Anne Wallenius. Vapaa-aikaa voi viettää toimintakeskuksen olohuoneessa ja lepoon on mahdollisuus silloin kun itse sitä tarvitsee. Ateljeemme on aina auki ja siellä voi tehdä päivästä riippuen erilaisia käden töitä kuten maalauta ja piirustusta, tekstiilitöitä, puutöitä, värikylpyä ja muovailua, kertoo Wallenius.

 

Yetitableteilla kommunikoidaan ja opitaan uutta

Yetitabletit ovat isoja, voimakkaankin kosketuksen kestäviä Android-jättitabletteja. Ne tuovat monipuolisuutta palvelukeskuksiin ja hoitolaitoksiin. Helppokäyttöisellä Yetitabletilla onnistuu sekä viihde 'on demand' että kuntoutus satojen eri applikaatioiden avulla, kertoo Kuori Oy:n Maria Jokelainen.

Lisätietoa Kuori Oy:n Yetitableteista:
http://www.kuori.tech/  

 

Cognituner sovelluksen esittelijä paikalla klo 12-16

Cognituner on neuropsykologien kehittämä kognitiivisen kuntoutuksen sovellus, joka perustuu tutkittuun tietoon aivotoiminnoista, niiden muutoksista aivovaurioiden, aivojen toimintahäiriöiden tai ikääntymisen seurauksena sekä kognitiivisen toimintakyvyn kuntoutusmahdollisuuksista.

Lisätietoa: http://cognituner.com/

 

Interaktiivinen lattia aktivoi ja opettaa keskittymistä

Haltijan OMI interaktiivinen lattia antaa palautteen käyttäjän liikkeestä. Palaute näkyy kuvassa ja kuuluu äänenä aktivoiden eri aisteja. Aktiviteetit ovat erityyppisiä: palkitsevia, opettavia, rauhoittavia ja stimuloivia. Kuva voidaan heijastaa lattiaan, pöytään, seinään ja aktiviteetteihin voidaan osallistua myös katseohjaimen avulla.

Tutustu: https://youtu.be/BddxfbSjFwI 

 

Motomed yhdessä Spotee-videojärjestelmän kanssa

Haltijan MOTOMed on harjoitusterapialaite, joka sopii monipuolisten toimintojensa ja helppokäyttöisyytensä vuoksi hyvin kotiin, kuntoutuskeskuksiin ja osastokäyttöön. Sillä voidaan harjoitella jalkoja ja käsiä yhtä aikaa, jolloin terapia-aika saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Spotee-videojärjestelmä tuo harjoitteluun näytöllä näkyviä aitoja liikuntaympäristöjä ympäri maailman lisäten kuntoutujan harjoittelumotivaatiota.

 

Päärynäpallo siirtoihin ja kuntoutukseen

Haltijan päärynäpallo on yksinkertainen ja edullinen apuväline siirtoihin ja kuntoutukseen.

Lisätietoa: https://www.haltija.fi/

 

Tenholantie 10:ssä voit vierailla myös Galleria Ortonissa, joka on auki klo 17 asti. Galleria Orton ja kahvila sijaitsevat 1. kerroksessa. Lounaalla voit käydä 6. kerroksen Lounasravintolassa klo 10.30 – 13.00.

 

Lisätietoja tilaisuudesta:
Anne Wallenius, palveluesimies
anne.wallenius@rinnekoti.fi

Lisää uutisia