24.6.2021

Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä podcast, osa 4

Rinnekodin Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä -podcast-sarjassa ajatuksiaan pääsevät jakamaan kehitysvammaiset ja autisminkirjon henkilöt sekä heidän ohjaajansa eli ammattilaiset, jotka työskentelevät kehitysvamma-alalla. Nyt julkaistussa neljännessä jaksossa puhutaan siitä, miksi sote-alan opiskelijan kannattaa tulla kokeilemaan kehitysvammaisten parissa työskentelyä ja mitä iloa ja hyötyä opiskelijoista on Rinnekodin yksiköille sekä asiakkaille.

Oppisopimusopiskelija Nelli Huovari oli haastattelupäivänä valmistumassa lähihoitajaksi ja oli jäämässä myös kesätöihin Rinnekodille. Nelli kertoo oman tarinansa siitä, miten Rinnekoti on ollut osa hänen elämäänsä oikeastaan jo ihan lapsuudesta lähtien hänen äitinsä sekä molempien isoäitiensä työskenneltyään Rinnekodilla. Nelli myös kertoo, miksi hän suosittelee sote-alan opiskelijoiden rohkeasti kokeilevan kehitysvamma-alaa.

Ohjaaja Jarkko Johansson kertoo myös oman tarinansa ja podcastissa saadaan kuulla, miten hän pienen mutkan kautta löysi oman paikkansa kehitysvamma-alalta ja pohtii myös, mitä opiskelijat tuovat yksiköihin. Asiakkaat Juha Penttinen ja Liinu Nevala kertovat, mitä kaikkea ovat opiskelija-Nellin kanssa yhdessä tehneet ja millaista on, kun heidän kotonaan käy opiskelijoita.

Kuuntele podcast tästä

Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä -podcast ilmestyy kevään ajan kerran kuukaudessa. Sinäkin voit osallistua podcastin tekemiseen kertomalla mistä aiheesta haluaisit kuulla puhuttavan ja laittamalla kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen: matleena.myllyrinne@rinnekoti.fi. Löydät kaikki podcastit tämän linkin takaa.

Aiheeseen liittyvät