26.8.2021

Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä podcast, osa 5

Rinnekodin Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä -podcast-sarjassa ajatuksiaan pääsevät jakamaan kehitysvammaiset ja autisminkirjon henkilöt sekä heidän ohjaajansa eli ammattilaiset, jotka työskentelevät kehitysvamma-alalla. Nyt julkaistussa viidennessä jaksossa puhutaan siitä, millaista on työskennellä kehitysvammaisten lasten parissa.

Palveluyksikön johtaja Annu Aromaa sekä ohjaaja Henna Joensuu-Muukkonen kertovat työstään lasten parissa yksikössä, joka on heille työpaikka, mutta ennen kaikkea siellä asuville lapsille koti.

“Täällä ollaan yhtä suurta perhettä näiden lasten ja meidän ohjaajien ja vanhempien sekä sisarusten kanssa”, Annu kuvailee Hiialan lämminhenkistä tunnelmaa.

“Tämä on varmaan aika pitkälle samanlaista kuin muunlaistenkin lasten arki on. Täällä syödään ja leikitään ja pelataan ja touhutaan ja saunotaan ja kylvetään ja siivotaan ja tehdään ruokaa ja leivotaan. Ihan kaikennäköistä, mitä missä tahansa muussakin kodissa niin täällä tehdään”, Henna kuvailee iloisesti Hiialan arkea.

Jaksossa Henna kertoi tulleensa työharjoitteluun Hiialaan liki yhdeksän vuotta sitten ja ihastui yksikköön niin, että sinne sitten jäi. Jaksossa Henna ja Annu kertovat myös, millaista on yhteistyö lasten vanhempien kanssa sekä miten lasten itsemääräämisoikeutta arjessa tuetaan.

Kuuntele podcast tästä

Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä -podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Sinäkin voit osallistua podcastin tekemiseen kertomalla mistä aiheesta haluaisit kuulla puhuttavan ja laittamalla kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen: matleena.myllyrinne@rinnekoti.fi. Löydät kaikki podcastit tämän linkin takaa.

 

Aiheeseen liittyvät