1.10.2021

Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä podcast, osa 6

Rinnekodin Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä -podcast-sarjassa ajatuksiaan pääsevät jakamaan kehitysvammaiset ja autisminkirjon henkilöt sekä heidän ohjaajansa eli ammattilaiset, jotka työskentelevät kehitysvamma-alalla. Nyt julkaistussa kuudennessa jaksossa on aiheena yhdenvertaisuus.

Palveluyksikön johtaja Sami-Petteri Kekki sekä ohjaaja Kaisa Kaasik pohtivat, miten yhdenvertaisuus heidän työpaikallaan valmentavan asumisen yksikössä Kaisalassa toteutuu. Kaisa kertoo, minkälaista on ollut integroitua suomalaiseen työyhteisöön ja mitä hyötyä hänen kulttuuristaan on töissä ollut. Sami-Petteri kertoo, miten hän pyrkii tukemaan avointa keskustelukulttuuria yksikössään. Asiakas Stefan sanoo, mitä mieltä on kiusaamisesta ja hän kertoo myös arjestaan ja unelmistaan.

Jaksossa äänessä on myös Diakonissalaitoksen hyvinvointipäällikkö Jenni Toivonen, joka kertoo keväällä 2021 Diakonissalaitoksen henkilöstölle tehdystä yhdenvertaisuuskyselystä, jonka teemana oli ”Saako meidän työpaikalla olla sellainen kuin on?” Jenni kertoo myös Diakonissalaitokselle perustetusta sateenkaariverkostosta.

Kuuntele podcast tästä

Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä -podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Sinäkin voit osallistua podcastin tekemiseen kertomalla mistä aiheesta haluaisit kuulla puhuttavan ja laittamalla kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen: matleena.myllyrinne@rinnekoti.fi. Löydät kaikki podcastit tämän linkin takaa.

Aiheeseen liittyvät