26.10.2021

Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä -podcast, osa 7

Rinnekodin Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä -podcast-sarjassa ajatuksiaan pääsevät jakamaan kehitysvammaiset ja autisminkirjon henkilöt sekä heidän ohjaajansa eli ammattilaiset, jotka työskentelevät kehitysvamma-alalla. Nyt julkaistussa seitsemännessä jaksossa on aiheena urapolut sekä työhönvalmennus.

Työhönvalmentaja Minna Virta sekä asiakas Kalle Utriainen kertovat, mitä kaikkea työhönvalmennus pitää sisällään. Jaksossa kuullaan myös Kallen suunnitelmista liittyen työelämään.

“Tällä hetkellä olen hakemassa palkkatuettua työpaikkaa eli tarkoituksena on että hakisin työkokeilun kautta palkkatyötä.” Kalle kertoo.

Minna avaa oman työroolinsa lisäksi myös omaa urapolkuaan, joka on aikoinaan alkanut työkokeilusta sosiaali- ja terveysalalla.

“Alun perin lähdin kanssa itse työkokeilun kautta tutustumaan tähän alaan. Olin sitten avustavissa hommissa ja sitä kautta kiinnostuin alasta enemmän, lähdin hoitajakouluun ja siellä vammaistyön ja kuntoutumisen osaamisaloille.” Minna kertoo.

Nykyään hän toimii itse Rinnekodilla työhönvalmentajana ja auttaa asiakkaita heidän omien urapolkujensa luomisessa.

 

Kuuntele podcast tästä

 

Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä -podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Sinäkin voit osallistua podcastin tekemiseen kertomalla mistä aiheesta haluaisit kuulla puhuttavan ja laittamalla kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen: matleena.myllyrinne@rinnekoti.fi. Löydät kaikki podcastit tämän linkin takaa.

Aiheeseen liittyvät