AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTA


Asiantuntijablogi

Asiantuntijablogi

Rinnekodin asiantuntijat kirjoittavat tässä blogissa ajankohtaisia näkökulmia kehitysvamma-alalta.

Uusin blogikirjoitus

Hetki -ryhmät ovat haastavasti käyttäytyvien kehitysvammaisten lasten vanhempien voimaantumisen tueksi

Asiantuntijablogi - 26.04.2018


Varpu Tyyskä-Korhonen ja Jael Virtanen


Tule mukaan kevään 2019 Hetki-ryhmiin. Ne ovat tarkoitettu kehitysvammaisten lasten perheiden voimaantumisen tukemiseksi. Haasteellinen käyttäytyminen voi kuormittaa perhettä ja Hetki-ryhmästä voi saada avun perheen tilanteeseen. Perheet ovat kokeneet hyvänä Hetki-hankeen koulutuksen ja ryhmän vertaistuen.

blogikuva

Ennen ryhmän alkua järjestetään perheen kanssa alkutapaaminen, jossa käsitellään yhdessä perheen tilannetta. Perheet ovat kokeneet hyväksi alkutapaamisen. Sen ansioista on ollut helpompaa tulla ryhmään ja on tullut kokemus, että siellä käsitellään juuri perheelle tärkeitä asioita. Hetki-hankkeen ideologiaan kuuluu, että perhe on asiantuntija omissa asioissaan ja Hetki-hanke on välillinen vaikuttaja, joka tuo ammatillisen osaamisen perheen tueksi.

Ryhmät pidetään Helsingin Alppikadulla, jonne on hyvät kulkuyhteydet. Voit ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen varpu.tyyska-korhonen@rinnekoti.fi tai soittamalla numeroon 040-5447438.

Lue lisää alkavista ryhmistä täältä >>

 

Hetki -ryhmistä on saatu myönteistä palautetta.

Ryhmiin osallistuneiden perheiden lasten käyttäytymiseen liittyvät haasteet ovat olleet samankaltaisia, samoin myös vanhempien odotukset ryhmän suhteen. Vanhemmat ovat toivoneet keinoja haastavissa tilanteissa toimimiseen sekä tukea omaan jaksamiseensa. Ryhmiin osallistuneet vanhemmat ovat pitäneet erityisesti ryhmän tunnelmasta ja aihepiireistä, joista on tarjottu tietoa.

Arvokkaan vertaistuen lisäksi Hetki -ryhmästä saa tutkittua tietoa kehitysvammaisen lapsen ja vanhemman vuorovaikutuksesta.  Ryhmäkertojen teemat koskevat lapsen haastavan käyttäytymisen ymmärtämistä, tunteiden vaikutusta kasvatuksessa sekä myönteisen vuorovaikutuksen lisäämistä lapsen ja vanhemman välille. Rajojen asettaminen sekä oppimisen ja kommunikaation tukeminen ovat olleet todella toivottuja aiheita. Ryhmäkerroilla keskitytään syvällisesti myös vanhemman jaksamiseen ja voimaantumiseen.

”Ryhmässä tuli hyviä konkreettisia esimerkkejä lasten käyttäytymisen ohjaamiseen, joita itse toivoin kurssilta.”
(2. ryhmään osallistunut vanhempi)

”Hyvä ryhmä! Keskustelua ja tietoa, sekä keskustelua käytännöistä. Malttia tulee lisää, kun henkinen tuki vertaistuen kautta kehittyy!”
(2. ryhmään osallistunut vanhempi)

”Olen huomannut muutosta omassa ajattelussa: olen yrittänyt tarkastella haastavia tilanteita enemmän ulkoapäin ja ohjannut toimintaa uudella tarmolla.”
(1. ryhmään osallistunut vanhempi)


Lisää blogiartikkeleita