AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTA


Palvelunkäyttäjien blogi

Palvelunkäyttäjien blogi

Palvelunkäyttäjien blogissa ilmestyvät kirjoitukset on kirjoitettu jossakin Rinnekodin yksikössä. Osa blogikirjoituksista tehdään yhdessä palvelunkäyttäjien kanssa.

Nyyttipuistossa juhlittiin 5-vuotissynttäreitä

Palvelunkäyttäjien blogi - 03.05.2018


Nyyttipuiston toimintakeskus


Nyyttipuiston 5-vuotisjuhlat olivat hauskat! Ne järjestettiin yhdessä Nyyttipuiston asumisyksiköiden kanssa. Olimme valmistautuneet niihin monena päivänä. Meillä kävi paljon vieraita. Oli hauskaa tavata vanhoja tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin.

Juhlapuheen piti Rinnekodin toimitusjohtaja Anu Kallio.

Juhlissa esiintyi Rautakauppa-bändi. Ihmiset kuuntelivat ja tanssivat.  Nyyttipuiston biisipajan porukka esiintyi myös. Harjoittelimme esitykseemme itse sävelletyt kappaleet ”Nyyttipuistolaulu”, ”Rakkauslaulu” ja ”Matkalaulu”. Lisäksi lauloimme Antti Tuiskun Hyökyaalto-kappaleen ja Ystävän laulun. Meitä jännitti esiintyminen, mutta kuten arvelimmekin, esitys meni lopulta hyvin. Ihmiset taisivat tykätä meidän esityksestä, koska he taputtivat paljon.

Teimme seinälle julisteen, josta vieraat pääsivät lukemaan mitä kaikkea Nyyttipuistossa tehdään. Siinä lukee esimerkiksi, että draamaryhmässä näytetään tunteita, yhdessä ulkoillaan, nauretaan ja lauletaan. Tietokonekerhossa harjoitellaan tietokoneen käyttöä, Sanaseppo-ryhmässä on meille tärkeä loppuruno… ja paljon muuta myös meidän muista ryhmistämme.

Kahvilaryhmä oli valmistanut riisimurotryffeleitä ja kakkua. Niiden leipominen oli tosi kivaa. Lisäksi oli tietysti tarjolla myös mehua, kahvia ja teetä.

Arvojen aarrekartta oli vieraiden mielestä mielenkiintoinen. Se on aika iso ja sitä sai koskea ja tutkia. Siellä oli esimerkiksi linnunpesä, joka on vähän kuten Nyyttipuistokin: turvallinen, huolta pitävä, tasa-arvoinen ja paikka, josta saa valmiuksia elämään.

Esittelimme myös erilaisia kommunikaatiovälineitä, joita käytämme Nyyttipuistossa. Näitä on esimerkiksi kommunikaatiokansion käyttö, viittomat, tietokone, puhelaite, kirjoittaminen ja haptiisit.

Musta huone oli jännittävä! Siellä oli ultraviolettivaloa, joka sai valkoiset asiat loistamaan. Ohjaajamme Anmari oli pukeutunut upeaan valkoiseen asuun ja esitteli mustaa huonetta.

Laventelihuoneeseen rakennettu aistikylpy oli teemaltaan merenalainen. Se oli mielenkiintoinen ja mukavan rauhallinen paikka.

Synttärijuhlat onnistuivat hienosti! Kiitos kaikille osallistujille!


Lisää blogiartikkeleita

Tekstiili- ja käsityöpajan retki Kaarisillan taide- ja toimintakeskukseen

Palvelunkäyttäjien blogi - 26.10.2018

Tekstiili- ja käsityöpaja


Lähdimme koko Tekstiili- ja käsityöpajan asiakkaiden ja henkilökunnan voimin retkelle Nastolaan Kaarisiltaan. Kaarisilta on eritysitä tukea tarvitsevi...

Lue lisää >

Terveisiä elokuisesta Porvoon toimintakeskus Tarmolasta

Palvelunkäyttäjien blogi - 06.08.2018


Palasimme viime viikon maanantaina töihin Tarmolan toimintakeskukseen. Siirsimme tavaroita, sillä täällä tehtiin remontti kesällä. Starttaamme rauhall...

Lue lisää >