21.2.2020

Care day muistuttaa, että kaikki lapset ovat tärkeitä

Suomessa juhlitaan tänään ensimmäistä kertaa Care Day’ta. Care Dayn tarkoituksena on juhlistaa sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä. Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhepalveluissa osallistumme päivään järjestämällä mukavaa yhteistä tekemistä kaikille lapsille sekä heidän läheisilleen.

Lapsi ja hoitaja iloitsevat Care Day juhlassa

– Vaikka Care Dayn alkuperäisenä ideana onkin ollut nostaa esiin sijoitettujen lasten ja nuorten ääntä ja oikeuksia sekä yhdistää sijaishuoltoon liittyviä henkilöitä keskustelemaan ja jakamaan tietoa sijaishuollosta, emme halunneet rajata ketään tämän tärkeän juhlan ulkopuolelle. Siksi tapahtumamme on avoin kaikille palveluissamme oleville lapsille ja nuorille, kertoo Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhepalveluiden johtaja Jarmo Lonkola.

Perjantaina sekä Espoon Lakistossa että Helsingin Pitäjänmäellä järjestettävissä tapahtumissa esiintyy Kengurumeininki. Sen lisäksi luvassa on herkuttelua, hemmottelua ja kivaa puuhastelua.

– On ollut kivaa, kun pääsi tanssimaan ja sai pinkin sydämen poskeen, Lakiston tapahtumaan osallistunut Pieti kertoo.

Jokaisen lapsen tulisi voida kokea olevansa arvostettu ja rakastettu, ja että hän saisi elää omannäköistään arvokasta elämään. Siksi Jarmo Lonkola näkee tärkeäksi sen, että sijaishuollossa asuvia ja asuneita sekä heistä välittävien ihmisten tekemää työtä tehdään näkyväksi ja yhteiskunnalliseen keskusteluun nostetaan lapsiperheiden asioita.

– Toivon tämänkaltaisten päivien tuovan sijaishuollossa olevien lasten, heidän vanhempien ja työntekijöiden äänen paremmin kuuluviin, lisäävän päättäjien ymmärrystä sekä vähentävän ihmisten ennakkoluuloja, joita liittyy sijaishuollossa oleviin lapsiin ja heidän omaisiinsa, Lonkola toteaa.

Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhepalvelut tarjoavat lapsille, nuorille ja perheille monipuolisia palveluita yhdestä paikasta, aina laaja-alaisesta arvioinnista intensiiviseen kuntoutukseen ja hoitoon. Diakonissalaitokseen kuuluvassa Rinnekodissa puolestaan palvelut ovat suunnattuja kehitysvammaisten ja autismikirjon lapsille ja heidän perheilleen.

Aiheeseen liittyvät