15.9.2021

Diakonissalaitoksen lasten ja nuorten palvelut esillä Kuntamarkkinoilla

Diakonissalaitos on mukana Kuntamarkkinoilla 15.-16. syyskuuta. Esittelemme lasten ja nuorten palveluitamme sekä kerromme, miten voimme auttaa kuntia hankkimaan vaikuttavia, oikea-aikaisia ja oikein mitoitettuja palveluja.

Poika katsoo olkansa yli kameraan.

Diakonissalaitos on mukana Kuntamarkkinoilla koko konsernin voimin. Tapahtuma pidetään tänäkin vuonna kokonaan verkossa ja järjestämme yhteensä neljä tietoiskua:

Ke 15.9. klo 9-9:20 Jokaisella lapsella on oikeus omannäköiseen elämänpolkuun
Ke 15.9. klo 11-11:20 Vamos – tutkitusti vaikuttavaa työtä nuorten hyväksi
To 16.9. klo 9-9:20 Jokaisella lapsella on oikeus omannäköiseen elämänpolkuun
To 16.9. klo 11:30-11:50 Vamos – tutkitusti vaikuttavaa työtä nuorten hyväksi

Tietoiskuissa Diakonissalaitoksen asiakkuus- ja myyntijohtaja Jaana Laaksonen sekä Rinnekodin palveluyksikön johtaja Tomas Öhman keskustelevat siitä, miten kehitysvammaiselle lapselle ja nuorelle voidaan taata omannäköinen elämänpolku ja mitä tämä palveluntarjoajalta vaatii.

Vamos-nuortenpalveluidemme johtaja Terhi Laine ja palveluiden piirissä ollut nuori Sara Seppälä puolestaan kertovat siitä, millaisia ovat vaikuttavat nuorten palvelut.

Tervetuloa kuulemaan puheenvuoroja ja keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa! Kuntamarkkinoille voit ilmoittautua tästä linkistä. Ilmoittautuneet saavat linkin ohjelmaan tiistaina 14. syyskuuta.

Kohti yhteistä tavoitetta

Diakonissalaitos tuottaa tällä hetkellä sosiaali- ja terveyspalveluilta yhteistyössä 120 kunnan kanssa ja meillä on 150 toimipistettä ympäri maan.

– Hyvä, toimiva yhteistyö kunnan ja palveluntarjoajan välillä on rehellistä ja rakentavaa vuorovaikutusta molempiin suuntiin. On tärkeää, että tuottajalla ja tilaajalla on jaettu, yhteinen tavoite, Jaana Laaksonen toteaa.

– Sote-palveluja tarvitsevan henkilön tilanteesta ajan tasalla oleva palveluntarjoaja pystyy ehdottamaan sekä asiakasta että kuntaa hyödyttäviä ratkaisuja – myös muuttuvia tilanteita ennakoiden.

Jaana Laaksosen puheenvuoro asiakaslähtöisyydestä palvelujen suunnittelussa ja hankinnassa esitetään Kuntamarkkinoiden osallistujille keskiviikkona klo 13:40-13:50 (Striimi 1).

Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström korostaa, että sote-hankinnoissa kannattaa satsata vaikuttavuuteen.

– Olemme pystyneet osoittamaan kunnille, että palveluiden vaikuttavuutta voidaan mitata. Kun palveluista maksettava korvaus sidotaan näihin vaikuttavuuden mittareihin, malli tuottaa kunnille myös merkittäviä pitkäaikaissäästöjä.

– Monialaisena palvelutuottajana osaamme arvioida yhdessä kuntien kanssa, minne niukkoja resursseja kannattaa kohdentaa, Holmström toteaa.

Holmström on Kuntamarkkinat-studion suorassa haastattelussa keskiviikkona 15. syyskuuta klo 9:50.

Tervetuloa kuulemaan tietoiskujamme ja haastattelua sekä tutustumaan toimintaamme Kuntamarkkinoiden sivuilla.

Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista Kuntamarkkinoille. Osallistuminen on ilmaista. Ilmoittaudu tästä linkistä.

Lisätietoja:

Asiakkuus- ja myyntijohtaja Jaana Laaksonen
040 536 4659
jaana.laaksonen@hdl.fi
www.hdl.fi/kunnille

Aiheeseen liittyvät