22.11.2019

Digitaitoja arkeen rohkeasti kokeillen

Toimintakeskus Kartanohaka on mukana #Ihan Diginä! –hankkeessa. Hanketta rahoittaa STEA (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) ja sitä koordinoi Honkalampi-säätiö. Hankkeen tavoitteena on edistää itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten kehitysvammaisten henkilöiden digitaitoja ja osallisuuden kokemuksia arjessa ja vapaa-ajalla.

-Toimintakeskus Kartanohaassa kokeillaan ja treenataan rohkean ennakkoluulottomasti erilaisia digitaalisia laitteita ja sovelluksia, kertoo yksikön johtaja Leena Tuononen. Digiklubi kokoontuu nyt 1-2 kertaa viikossa. Sen toiminta laajene ensi vuoden puolella ja tulee säännölliseksi viikko-ohjelmaamme, jatkaa Tuononen.

Digiklubin tapaamiset rakentuvat asiakkaiden kiinnostuksenkohteiden ja tarpeiden mukaisesti #ihan diginä -hankkeesta saatavan tuen ja materiaalin avulla. Aluksi olemme kartoittaneet asiakkaiden taitoja, toiveita ja millaisia laitteita heillä on käytössä. Asiakkaiden omien laitteiden lisäksi Toimintakeskus Kartanohaassa asiakkaiden käytössä on myös tabletteja, tietokoneita ja monipuolinen Yeti-tabletti ohjelmistoineen.

-On ollut ilo huomata, että asiakkaat toimivat innolla myös toistensa opastajina, kertoo ohjaaja Sinimarja Karjalainen. Digiklubi haastaa myös ohjaajan, sillä digitaalisen maailman kaikki ulottuvuudet eivät todellakaan ole tuttuja. Opettelemme, kokeilemme ja opimme yhdessä, Sinimarja toteaa.

Tuononen pohtii, että hänen tavoitteenaan on juurruttaa digitaalisuus yhä enenevässä määrin osaksi toimintakeskuksen arkea. Esimerkiksi ennen retkeä voidaan yhdessä tutkia reittiä kohteeseen ja käydä vaikka virtuaalimaailmassa katsomassa miltä rakennukset näyttävät.

Seuraa hanketta somessa #Ihandiginä

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät