25.4.2019

Rinnekoti avaa uuden toimintakeskuksen Tampereelle

Tampereen keskustan tuntumaan, Tampellan alueelle, avataan uusi Toimintakeskus Lyyli. Toimintakeskus tarjoaa työllistymistä ja osallisuutta edistävää päivätoimintaa kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille. Rinnekodilla on Tampereella jo asumisen palveluja ja uusi toimintakeskus täydentää palveluvalikoimaamme Pirkanmaalla.

Toiminnan sisältöön kuuluu osallisuuden toteutuminen yhteiskunnassa ja henkilölle tärkeissä yhteisöissä sekä toimintakykyä ylläpitävää tai sitä edistävää ja työelämävalmiuksia kehittävää toimintaa. Toiminnassa tuetaan esimerkiksi valintojen ja päätöksenteon tukemisen menetelmin asiakkaiden yhdenvertaisuutta sekä itsemääräämisoikeuden toteutumista ja vahvistumista.

Toimintaa tullaan järjestämään omien tilojen lisäksi mahdollisimman paljon lähiympäristössä ja Tampereen alueella. Toimintakeskus kehittää työ- ja päivätoimintaa uudenlaiseen suuntaan, etsien totutusta poikkeavia malleja toteuttaa päiväaikaista toimintaa. Toimintakeskuksen tavoitteena on kokeilla ja löytää mahdollisimman monipuolisesti erilaisia tapoja osallistua ja saada monipuolisia kokemuksia. Ryhmä tulee olemaan aktiivinen osallistuja erilaisissa tapahtumissa, museoissa, liikuntaharrastuksissa, yritysyhteistyössä ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Lounas syödään mahdollisuuksien mukaan alueen lounasravintolassa.

Toiminta käynnistyy heinäkuussa

Toimintakeskuksen tilat mahdollistavat kaksi erilaista ryhmää, joista toinen on suunniteltu vahvemman tuen asiakkaille. Tilat ovat avarat ja keskeisellä paikalla, osoitteessa Tampellan Esplanadi 9. Molemmilla ryhmillä on tiloihin oma sisäänkäynti. Arvio toiminnan käynnistämisestä on 29.7.2019.

Lisätietoja:

Anna Eskola, palvelualuejohtaja
Työllistymistä ja osallisuutta tukevat palvelut
044 738 7027
anna.eskola@rinnekoti.fi

Aiheeseen liittyvät