4.6.2019

Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö ja Rinnekoti-Säätiö suunnittelevat yhdistymistä

Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö ja Rinnekoti-Säätiö suunnittelevat yhdistymistä. Rinnekoti on nykyään Diakonissalaitoksen tytärsäätiö. Yhdistymisen myötä Diakonissalaitoksesta ja Rinnekodista tulee entistä vahvempi ja vaikuttavampi arvopohjainen yhteiskunnallinen toimija. Yhdistymisen odotetaan tulevan voimaan 1.1.2020.

– Säätiöiden yhdistymisen myötä varmistamme, että meillä on tulevaisuudessakin hyvät edellytykset jatkaa arvopohjaista toimintaamme, jonka tuotto menee yhteiskunnallisesti merkittävään tarkoitukseen, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo.

Yhdistyminen tarjoaa synergiaa ja monia hyötyjä sekä säätiöiden asiakkaille että henkilöstölle. Näkyviä ja konkreettisia etuja ovat monipuolinen ja laajempi palvelutarjonta, vahvempi osaaminen ja resurssit palveluiden kehittämiseen asiakkaille sekä monipuolisemmat kehittymismahdollisuudet ja urapolut henkilöstölle.

– Muuttuvassa sotekentässä tarvitaan tulevaisuudessa vahvaa ja vaikuttavaa kolmannen sektorin palveluntuottajaa, työnantajaa ja yhteistyökumppania. Yhdessä voimme entistä paremmin tuottaa laadukkaita ja kattavia palveluita erityisryhmien tarpeisiin, Holmström sanoo.

Säätiöillä on pitkä yhteinen historia ja arvopohja, joten yhdistyminen on luonteva askel. Rinnekodin toiminta alkoi osana Helsingin Diakonissalaitoksen toimintaa vuonna 1927, kun kaksi pientä kehitysvammaista poikaa, Mauri ja Martti, otettiin Diakonissalaitoksen sisarten hoidettavaksi.

Yhdistymisen jälkeen Rinnekoti jatkaa toimintaansa yhtenä Diakonissalaitoksen liiketoiminta-alueena. Rinnekodilla säilyvät nykyinen nimi ja brändi, jonka alla sen toiminta jatkuu, kehittyy ja laajenee.

 

Tiedotamme lisää yhdistymisen etenemisestä syksyn aikana.
Lisätietoja:

Olli Holmström, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja ja Rinnekodin hallituksen pj.
puh. 050 483 6313, olli.holmstrom@hdl.fi

Anu Kallio, Rinnekodin toimitusjohtaja,
puh. 050 577 9210, anu.kallio@rinnekoti.fi

Laura Niemi, viestintäjohtaja, Helsingin Diakonissalaitos
puh. 050 3738602, laura.niemi@hdl.fi

Taina Rönnqvist, viestintäpäällikkö, Rinnekoti
puh. 044 762 1992, taina.ronnqvist@rinnekoti.fi

 

 

Helsingin Diakonissalaitos 

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Autamme niitä ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään. Tuotamme yhdessä tytäryrityksemme Diakonissalaitoksen Hoivan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaittemme arkea. Palveluita käyttää noin 2300 asiakasta. Meillä on noin 800 työntekijää ja toimimme valtakunnallisesti. Olemme myös omistajina Suomen Diakoniaopistossa ja Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Vuonna 2018 säätiökonsernin varsinaisen toiminnan tuotot olivat 76,8 M€. Lisätietoja: www.hdl.fi

Rinnekoti 
Rinnekoti on Suomen suurin yksityinen kehitysvamma-alan toimija ja viidenneksi suurin hoiva-alan yritys. Rinnekoti tarjoaa asumisen tuen, terveydenhuollon ja kuntoutuksen sekä työn ja osallisuuden palveluita. Palveluita käyttää noin 3 500 asiakasta 60 kunnasta. Liikevaihtomme noin 80 miljoonaa euroa. Työllistämme yli 1200 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Rinnekodin työtä ohjaavat arvot ovat hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys. Lisätietoja: www.rinnekoti.fi

Aiheeseen liittyvät