11.11.2019

Kasvunkoti Maija palkittiin Martinpäivän palkinnolla

Kasvunkoti Maija on yksikkö kehitysvammaisille erityisen haasteellisessa elämäntilanteessa oleville lastensuojelun sijoittamille lapsille, joka on toiminut tammikuusta 2019 lähtien. Tänään yksikkö palkittiin Vuoden Martti -palkinnolla. Yksikössä työskentelee positiivisia, kannustavia ja toiset huomioon ottavia ammattilaisia, jotka keskustelevat avoimesti ja kehittävät yksikön toimintaa yhdessä.

Lasten ja nuorten palveluiden johtaja Jarmo Lonkola, palvelualuejohtaja Miia Lipponen, Kasvunkoti Maijan vastaava ohjaaja Susanna Heinonen sekä yksikön johtaja Juha Toivola

Lasten ja nuorten palveluiden johtaja Jarmo Lonkola (vas.), palvelualuejohtaja Miia Lipponen, Kasvunkoti Maijan vastaava ohjaaja Susanna Heinonen sekä yksikön johtaja Juha Toivola

Kasvunkoti Maijaan on vuoden aikana tullut monta uutta työntekijää, yksi heistä on muutama viikko sitten vastaavana ohjaajana aloittanut Susanna Heinonen. Hän ja yksikönjohtaja Juha Toivola olivat vastaanottamassa palkintoa ja olivat palkinnosta yllättyneitä, mutta otettuja. Yksikössä on luotu hyvän työilmapiirin rakenteita toiminnan aloittamisesta saakka.

– Uudet työntekijät otetaan avoimesti ja reilusti vastaan. Kaikesta on helppo kysyä muilta työkavereilta, jotta työn pystyy tekemään hyvin. Työntekijät kannustavat myös nuoria tutustumaan uusiin työntekijöihin, vaikka he aluksi vieroksuisivatkin uusia ihmisiä. Työntekijät ovat käyttäneet aikaa nuoriin tutustumiseen, ja se näkyy yksikön arjessa ihan joka päivä, Heinonen kertoo kysyttäessä, miksi hän luulee Kasvunkoti Maijan saaneen ääniä niin monelta muulta työntekijältä.

– Meillä kaikki tekevät töitä sen eteen, että työkavereilla on hyvä ja turvallinen olo työpaikalla. Haastavien asioiden ennakointia suunnitellaan ja niihin on käytännöt olemassa, mutta huomioidaan myös, että jälkikäsittely on yhtä tärkeää. Lisäksi meillä muistetaan sanoa kiitos, itsestään selvistäkin asioista, Juha Toivola jatkaa.

Rinnekoti on jakanut jo useiden vuosien ajan Martin päivän palkinnon yksiköille, jossia tekojen ja toiminnan kautta parannetaan Rinnekodin arvojen mukaisella tavalla asiakkaiden elämää ja edistetään työyhteisön hyvinvointia. Voittajat valitaan työntekijöiden äänestyksen perusteella ja tänä vuonna eniten ääniä sai Kasvunkoti Maija. Muut vuoden 2019 Martti-palkinnon saajat ovat Ainola, Kaskela ja Toimintakeskus Selja. Paljon onnea kaikille palkituille ja kiitokset hyvästä työstä sekä kaikille äänestykseen osallistuneille.

Aiheeseen liittyvät