26.1.2021

Kehitysvamma-alan monipuolisuus näkyväksi Duunitorin #koeaika -sarjassa

#Koeaika on työnhakupalvelu Duunitorin uudenlainen sarja, jossa organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa tutustuu 12 erilaiseen työpaikkaan, työskentelemällä kuukauden jokaisessa. Sarjassa käsitellään muun muassa työn muutosta korona-ajan ja digitalisaation myötä sekä työn merkityksellisyyttä. Koeaika -sarja käynnistyy helmikuussa 2020, kun Sahimaa tutustuu työhön kehitysvamma-alalla Rinnekodissa.

”Haluan kertoa aitoja kokemuksia ja huomioita työpaikoilta. Projekti mahdollistaa kurkistamisen konepellin alle. Turha asioiden silottelu tai pelkkä kiillotettu kuva tuskin kiinnostaa ketään. On mahtavaa päästä tarkastelemaan työelämää yli toimialarajojen”, Sahimaa sanoo Duunitorin tiedotteessa.

Kehitysvamma-alan monipuolisuus esille

Rinnekodissa Sahimaa tutustuu työntekijöiden ja asiakkaiden arkeen monipuolisesti asumisen tuen palveluissa, työllistymisen ja osallisuuden sekä lapsi- ja perhepalveluissa.

”Kehitysvamma-alalla on tarjolla monipuolipuoliset mahdollisuudet tehdä merkityksellistä työtä ja sen on tarkoitus välittyä tässä projektissa. Työ asiakkaidemme parissa on vaativaa, mutta palkitsevaa”, kertoo Rinnekodin liiketoimintajohtaja Leila Rutanen.

Rinnekoti on osa Diakonissalaitosta ja yhteiskunnallinen yritys. Työnantajana panostamme henkilökunnan koulutukseen, työhyvinvointiin ja otamme henkilökunnan mukaan kehittämään toimintaamme. Me haluamme olla sote-alan rohkein työpaikka, jossa jokainen voi tehdä ammattitaitonsa lisäksi #sydänmukana töitä.

Toivon, että #koeaika -sarjan myötä saamme uusia sote-alan ammattilaisia kiinnostumaan kehitysvamma-alasta, Rutanen jatkaa. Duunitorin kaupallinen johtaja Lauri Iso-Markku iloitsee #Koeaika -sarjan käynnistymisestä. ”On mahtavaa, että Rinnekoti, rohkeana alansa edelläkävijänä, on lähtenyt sarjaamme mukaan tekemään aidolla tavalla näkyväksi kehitysvamma-alan työarkea suomalaisille ja pyrkii tätä kautta vahvistamaan ja tukemaan omaa työnantajakuvaansa sekä rekrytointejaan”, sanoo Iso-Markku.

Pääset seuraamaan Jaakon matkaa Rinnekodissa sosiaalisessa mediassa päivittäisellä tasolla niin Sahimaan, Duunitorin kuin Rinnekodinkin kanavissa, sekä myös viikoittaisten ja kuukausittaisten koosteiden avulla. Lue lisää: https://duunitori.fi/koeaika 

Kuva: Fredrick Bäckman / Duunitori

Aiheeseen liittyvät