1.12.2020

Korona ajoi työhönvalmennuksen asiakkaat miettimään työasioitaan uudella tavalla

Kornetin työhönvalmennuksen yksilövalmennuksessa tämä vuosi on kulunut uudenlaisten asioiden äärellä. Koronatilanteen vuoksi työhönvalmennettavia esimerkiksi lomautettiin työpaikoillaan tai heidän työkokeilunsa keskeytettiin, mikä nosti osalla asiakkaista esiin mielenterveydellisiä haasteita. Toisaalta tilanne muistutti vahvasti muun muassa siitä, miten tärkeää tietotekniset taidot ovat nyky-yhteiskunnassa.

Työtehtävien räätälöinti ja piilotyöpaikkojen etsiminen ovat monelle työhönvalmentajalle osa normaalia työnkuvaa. Kornetin työhönvalmennuksessa kehitysvammaisten asiakkaiden työhönvalmentajana toimiva Paula Koskelainen-Nordberg kuvailee keskustelevansa usein työnantajien kanssa siitä, miten tietystä työstä saisi juuri sopivan asiakkaalle, pienillä muutoksilla tai yhteen asiaan keskittyen.

Nyt korona on vienyt tältä osatyökykyisten työllistymisen kannalta oleelliselta asialta pohjan pois, ainakin tietyillä aloilla. Kun esimerkiksi ravintola-ala lomautti henkilökuntaansa keväällä, Koskelainen-Nordbergin asiakkaat olivat lomautettujen joukossa.

– Pienemmällä henkilöstömäärällä pitää saada kaikki tehot irti henkilökunnasta. Silloin joukossa ei voi olla, jos kykenee esimerkiksi vain tiskihuoltoon. Tilanne on harmillinen asiakkaillemme, varsinkin ravintola-alasta kiinnostuneille, Koskelainen-Nordberg toteaa.

Mustapaitainen henkilö asettaa tiskejä tiskiin keittiössä.

Korona-aika vaikutti rankimmin työhönvalmennuksen asiakkaisiin, jotka olivat työssä tai työkokeilussa ravintola-alalla.

Lomautukset aiheuttivat työhönvalmennettavissa hämmennystä, vaikkakin työnantajien ratkaisuille löytyi ymmärrystä. Muuttunut elämäntilanne kuitenkin näkyi joidenkin asiakkaiden henkisenä huonovointisuutena. Työhönvalmennuksenkin oli etsittävä uusia muotoja tukea asiakasta.

– Pohdimme, että mitä voi tehdä nyt, kun tilanne on tämä. Yllättävän nopeasti vaihtoehtoja löytyikin. Esimerkiksi yksi asiakkaamme alkoi kirjottaa blogia verkkolehti Marttikseen. Pidimme asiakkaidemme kanssa etänä yksilövalmennuskertoja, mutta myös live tapaamisia lenkkeilyn merkeissä. Siinä samassa pystyi keskustella monet asiat, Koskelainen-Norberg kertoo.

– Joidenkin kanssa olemme keskittyneet opiskelupaikan etsimiseen. Muutama asiakas haluaa hakea catering alalle, mutta olemme käsitelleet myös sitä asiaa, että onko koulutukseen hakeminen juuri tälle alalle nyt järkevää. Toisaalta kukaan ei tiedä tulevaisuudesta ja kouluttautuminen on aina hyväksi, Koskelainen-Nordberg jatkaa pohtien.

Uudet tavat toteuttaa työhönvalmennusta

Kornetin työhönvalmennuksessa on 17 yksilöllisessä työhönvalmennuksessa olevaa asiakasta. Rankimmin kevään koronatilanne iski juurikin ravintola-alalla oleviin, mutta työhönvalmennuksen asiakkaat ovat työllistyneet tai ovat työkokeilussa monipuolisesti eri aloilla. Niissä vaikutukset näkyivät eri tavoin.

– Eräs asiakkaamme siirtyi kokonaan etätöihin. Hän selviytyi etätyöskentelyajasta erinomaisesti, mutta tarvitsi kuitenkin vahvaa työhönvalmennuksen tukea säännöllisesti. Yksilöllinen etätyöhönvalmennus herätti meidät työhönvalmentajat siihen, miten paljon asiakkaidemme kanssa tulisi harjoitella tietoteknisiä taitoja, jotta he saisivat eri keinoista olla vuorovaikutuksessa mahdollisimman paljon irti, Koskelainen-Nordberg toteaa.

Syksyn mittaan Kornetin työhönvalmennuksessa pyritty vaikuttamaan ja lisäämään asiakkaiden tietoteknisiä taitoja. Tietotekniikassa ja älypuhelinten käytössä apua on saatu Yhdessä taitaen -projektista, joka on osa Kornetin työhönvalmennusta. Kornetin työhönvalmennuksen Mediapajassa harjoitellaan säännöllisesti digitaitoja kansalaistatoina.

– Niin asiakkaat kuin me työhönvalmentajatkin olemme olleet digiloikkauksen äärellä, joka on kyllä ihan hyvä juttu kaikille, Koskelainen-Nordberg naurahtaa.

Työhönvalmentaja Paula Koskelainen-Nordberg keskustelee asiakkaan kanssa.

Paula Koskelainen-Nordberg ja Rinnekodin muut työhönvalmentajat huomasivat yksilöllisen etätyöhönvalmennuksen aikana, miten paljon asiakkaiden kanssa tulisi harjoitella tietoteknisiä taitoja.

Toiveikas tulevaisuudesta

Yksilöllisessä työhönvalmennuksessa olevien lisäksi Kornetin työhönvalmennusyksikössä on ryhmämuotoista päiväaikaista toimintaa. Viime vuoden syksystä lähtien Kornetin kaikki asiakkaat ovat voineet varata aikoja kahdenkeskisiin keskusteluihin työhönvalmentajien kanssa. Mielessä työ -toiminnan ajatuksena on, että asiakkaat voivat saapua keskustelemaan opiskeluhaaveista tai jos he ovat kiinnostuneita jotain tietystä työstä ja haluavat siitä lisätietoa. Keskusteluiden aiheet ovat olleet monipuolisia ja aina asiakaslähtöisiä.

Koronatilanteen jälleen tiukentuessa tilanteet saattavat muuttua nopeastikin. Ainakin tällä hetkellä yksilölliset työhönvalmennukset jatkuvat normaalisti ja asiakkaiden kanssa pohditaan tulevaisuudensuunnitelmia.
Koskelainen-Nordberg on itse huolissaan palkkatukipaikoista, kun monella työnantajalla on joko käynnissä ja on ollut YT-neuvotteluja, jotka ovat johtaneet myös irtisanomisiin. Palkkatukea kun ei voida myöntää, jos työnantaja on hakemuksen jättämistä edeltäneiden 12 kuukauden aikana tuotannollisista tai taloudellisista syistä irtisanonut tai lomauttanut työntekijöitä.

Vaikka työkokeilupaikat ja työpaikat ovat tällä hetkellä aavistuksen vähemmässä ja tilanne on monin tavoin haasteellinen, ei työhönvalmennuksessa heitetä takkia naulaan.

– Uskon, että edelleen piilotyöpaikkoja ja räätälöityjäkin tehtävänkuvia on, kunhan ne vaan löytää. Asiakkaamme ovat motivoituneita tekemään työtä ja siksi olemme toiveikkaita, että tulevaisuudessa osatyökykyisten työllistyminen jatkuu. Ehkä ei enää palata entiseen, mutta löytynee uusia työmuotoja ja tehtäviä, Koskelainen-Nordberg sanoo.

1.-7.12 vietetään Kehitysvammaisten ihmisten oikeuksien viikkoa teemalla Toimeentulo. Viikon julkilausuma ”Irti köyhyydestä. Työstä palkkaa”. Suomessa on noin 30 000 työikäistä kehitysvammaista ihmistä, mutta heistä vain pieni osa, noin 500 – 600 henkilöä tekee työsuhteista palkkatyötä. Tuhansilla kehitysvammaisilla on koulutus ja halua työntekoon. He voisivat työllistyä palkkasuhteiseen työhön, jos heille annettaisiin siihen mahdollisuus.

Aiheeseen liittyvät