8.3.2021

Kutsumme sinut mukaan: välitä, osallistu, tee hyvää – ole Aurora!

Tunnetko 1800-luvulla eläneen Aurora Karamzinin? Vuosien varrella hän käytti huomattavan määrän tarmoaan ja varojaan Diakonissalaitoksen ja heikoimmassa asemassa olevien ihmisten hyväksi. Hän oli rohkea hyväntekijä ja esikuva, jonka jalanjäljille kannustamme kaikkia 2.3. alkavassa Ole Aurora -kampanjassa. Kampanja huipentuu Auroran nimipäivään, jota vietetään keskiviikkona 10.3. Rinnekoti on kampanjassa mukana osana Diakonissalaitosta.

Roosalla taustalla valkoisia graafisia ruusuja. Kuvan keskellä mustavalkoinen kuva Aurora Karamzinista.

Diakonissalaitoksen Ole Aurora -kampanjan tavoitteena on herättää henkiin Aurora Karamzinin hyvän tekemisen ja välittämisen perintö. Kutsumme kaikki mukaan yhteiseen kampanjaan: Ole Aurora – Aurorana oleminen tarkoittaa auttamista, välittämistä ja hyvän tekemistä. Rohkeutta puolustaa ihmisarvoa.

”Aurora Karamzin (1808-1902) oli merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja hyväntekijä. Hänen anteliaisuutensa oli laajalti tunnettua. Aurora vastasi vähävaraisten, vanhusten, nälkäänäkevien ja sairaiden avunpyyntöihin. Naisten ja tyttöjen koulutus oli hänelle erityisen tärkeää. Diakonissalaitos perustettiin Aurora Karamzinin aloitteesta ja se aloitti toimintansa kulkutautisairaalana 1867”, kertoo Diakonissalaitoksen intendentti Jaana af Hällström.

Tule mukaan – Ole Aurora!

Kampanjan aikana nostamme esiin erilaisia hyvän tekemisen keinoja, joilla jokainen voi olla Aurora omalla tavallaan. Tämän päivän Auroroita ovat esimerkiksi lahjoittajat, vapaaehtoiset tai työntekijät, jotka tekevät sydän mukana työtä heikoimmassa asemassa olevien hyväksi. Aurora voi olla myös yritys, joka kantaa vahvaa sosiaalista vastuuta siitä, että ketään ei jätetä jälkeen. Yhä 150 vuotta perustamisestaan Diakonissalaitos jatkaa Auroran tärkeää työtä kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttajana ja tarjoaa yhä monia tapoja tulla mukaan tekemään hyvää.

Ole Aurora -kampanja huipentuu Auroran nimipäivään, jota vietetään keskiviikkona 10.3.2021.

Kutsumme kaikki tämän päivän Aurorat mukaan tekemään näkyväksi hyvän tekemisen voimaa ja Auroran perintöä.

Verkkosivuillamme www.hdl.fi/OleAurora löytyy monia vinkkejä siitä, miten voit osallistua kampanjaamme lahjoittajana, vapaaehtoisena, yrityskumppanina tai vaikka someseuraajana.

Aurora rakasti kukkia

Ja koska Aurora Karamzin rakasti kukkia, kannustamme kaikkia pukeutumaan Auroran nimipäivän kunniaksi kukkiin ja tuomaan väriloistoa talvisen maaliskuun keskelle.

Kampanjaa voi seurata ja oman kukkivan kuvansa voi jakaa sosiaalisessa mediassa #OleAurora hashtagilla.

Lisätietoja:

Jaana af Hällström, intendentti, jaana.af.hallstrom@hdl.fi, puh. 040 485 3545
Laura Niemi, viestintäjohtaja, laura.niemi@hdl.fi, 050 3738602

Lue lisää:

Kuka oli Aurora Karamzin
Diakonissalaitoksen juuret ovat kotimaisessa kulkutautiepidemiassa
Diakonissalaitokselle on haluttu lahjoittaa aina

Aiheeseen liittyvät