15.8.2019

Leila Rutanen johtamaan Rinnekotia

TtM Leila Rutanen on nimitetty 1.9.2019 alkaen Rinnekodin liiketoimintajohtajaksi ja Rinnekoti-Säätiön konsernijohtoryhmän puheenjohtajaksi. Rinnekodin toimitusjohtajana toiminut Anu Kallio siirtyy omasta aloitteestaan toisen työnantajan palvelukseen.

Rutanen siirtyy tehtävään Rinnekodin palveluliiketoiminnan johtajan paikalta, jossa hän on toiminut maaliskuusta 2017 alkaen. Rutasella on vahva ja monipuolinen kokemus sote-alan organisaatioiden kehittämisestä ja tuloksekkaasta johtamisesta. Aikaisemmin Rutanen on työskennellyt mm. palvelupäällikkönä Aspa Palvelut Oy:ssä ja sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajana Orivedellä ja avohoidon sekä vammaispalvelujen johtajana Jämsässä.

– Rutasen johdolla jatkamme edelleen palveluiden ja palveluverkoston kehitystyötä asiakaslähtöisesti, uuden visiomme mukaisesti Ihmistä lähellä, toteaa Rinnekodin hallituksen puheenjohtaja Olli Holmström.

Rinnekoti on Suomen viidenneksi suurin hoiva-alan toimija ja yhteiskunnallinen yritys, joka työllistää noin 1200 henkilöä. Rinnekoti tarjoaa kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille asumisen tuen palveluja, lasten ja nuorten palveluja, työllistymistä ja osallisuutta edistäviä palveluja sekä terveydenhuollon ja kuntoutuksen palveluja kotona asumisen tueksi.

– Tartun innolla haastavaan ja monipuoliseen tehtävään, jonka uudistuva ja uudistava Rinnekoti tarjoaa. Tämä on todellinen sote-alan näköalapaikka, sillä arvopohjainen konserni on voimakkaassa kasvussa ja kehittää koko toimialaa. Meidän täytyy kehittyä uutta kokeillen ja olla ennakkoluuloton kumppani, joka näyttää koko toimialalle suunnan, visioi Rutanen.

Rinnekodin toiminta alkoi yli 90 vuotta sitten osana Helsingin Diakonissalaitoksen toimintaa. Kesäkuussa 2019 Rinnekoti ja Helsingin Diakonissalaitos uutisoivat aikeistaan yhdistyä. Rutanen johtaa Rinnekotia siihen saakka, kun yhdistymiseen Diakonissalaitoksen kanssa varmistuu.

 

Lisätietoja:

Olli Holmström, Rinnekoti-Säätiö sr hallituksen puheenjohtaja toimitusjohtaja, Helsingin Diakonissalaitos puh. 050 48 36 313, olli.holmstrom@hdl.fi

Haastattelupyynnöt:

Taina Rönnqvist, viestintäpäällikkö, Rinnekoti-Säätiö puh. 044 762 1992, taina.ronnqvist@rinnekoti.fi

Aiheeseen liittyvät