25.11.2020

Lue miten koronavirustilanne huomioidaan toiminnassamme

Uutinen päivitetty 25.11.2020

Poikkeuksellisen koronavirustilanteen tuomista rajoitteista huolimatta, meille on edelleen tärkeintä asiakkaittemme mielekäs ja turvallinen arki. Toimintamme perustuu aina viranomaisten antamiin ohjeistuksiin, joiden tarkoituksena on suojella sekä asiakkaidemme että henkilökuntamme terveyttä.

Me Rinnekodissa olemme varautuneet tilanteeseen hyvin. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja olemme  lisääntyneistä koronaesiintyvyysluvuista johtuen päivittäneet toimintakäytänteitämme seuraavasti:

  • Olemme siirtyneet käyttämään kaikissa yksiköissämme kirurgisia suu- ja nenäsuojia sekä visiirejä ehkäistäksemme mahdollisten tartuntojen leviämistä yksiköihimme.
  • Rajaamme tällä hetkellä yksiköiden yhteistilojen käytön vain yksikön asiakkaiden ja henkilökunnan käyttöön.
  • Toivomme, että vierailuja yksiköissämme vältetään toistaiseksi mahdollisuuksien mukaan. Toivomme kaikkien vierailujen sopimista etukäteen ja suositeltava vierailijamäärä kerralla on 1-3 henkilöä. Suositus ei koske asiakkaalle välttämätöntä palvelua antavia henkilöitä kuten esimerkiksi kuntoutustyöntekijöitä tai henkilökohtaisia avustajia. Välttämättömät vierailut tulee toteuttaa vain aivan terveenä ja noudattamalla henkilökunnan antamia ohjeita. Asiakkaamme voivat myös vierailla läheistensä luona. Suosittelemme suojaimien käyttämistä kaikissa kohtaamisissa.
  • Rinnekoti suosittelee asiakkaille työ- ja päivätoimintojen yksiköissä sekä kuljetusten tai matkustamisen aikana käyttämään kertakäyttöistä tai kankaista maskia. Maskin käyttö ei ole kuitenkaan edellytys toimintaan osallistumiselle. Ymmärrämme kaikki, että moni asiakkaista ei terveydellisistä syistä tai muutoin pysty käyttämään maskia.
    Maskeja käytetään toiminnan ja kuljetusten aikana. Lisäksi ohjaamme asiakkaita päivittäin hyviin hygieniakäytäntöihin. Toiminnassa huomioidaan turvavälit, ryhmien koot ja esimerkiksi ruokailuissa on erityisjärjestelyitä. Maskien hankinnasta vastaa asiakas itse. Kunnat jakavat maskeja omissa noutopisteissään.

Yksikön henkilökunta auttaa tarvittaessa yhteydenpidossa vaihtoehtoisin tavoin mm. videopuheluiden välityksellä tai yhdessä ulkoillen riittävin turvavälein.

Asiakkaiden korona-infot jatkuvat

Jatkamme asiakkaiden  korona-infoja ja seuraava on tulossa 10.12.2020 klo 13-14.  Asiakkaiden infon materiaalissa hyödynnämme kuvakommunikaatiota ja tukiviittomia.

Asiakkaille korona-arjen rajoitteet ja lisääntynyt suojavarusteiden käyttö saattavat tuntua haastavilta. Teemme kaikkemme, että asiakkaiden hyvä ja turvallinen elämä palveluissamme jatkuu poikkeusoloista huolimatta.

Jos Sinulla on kysymyksiä läheisesi elämään liittyen, ole rohkeasti yhteydessä yksikköön.
Henkilökunta auttaa kyllä. Selviämme tästä, yhdessä ja sydän mukana.

Aiheeseen liittyvät