Tilaa Hetki -opas

Kaipaatko keinoja haastavasti käyttäytyvien lasten perheiden tukemiseen?

Tilaa maksuton Hetki -opas! Voimavaralähtöinen opaskirja kehitysvammaisen lapsen haastavasta käyttäytymisestä kuormittuneiden vanhempien tukemiseen.

Haastavasti käyttäytyvän lapsen ja vanhempien välinen vuorovaikutus on voinut rakentua kielteiseksi. Hetki-oppaassa tarjotaan keinoja vanhemmille myönteisen vuorovaikutuksen lisäämiseen, jonka avulla lasten käyttäytymishaasteita on mahdollista ennaltaehkäistä ja vähentää.

Oppaassa esitellään tutkimuksen pohjalta kehitetty voimavaralähtöinen Hetki -ryhmämalli, jossa perehdytään haastavan käyttäytymisen kohtaamiseen, lapsen ja vanhemman väliseen vuorovaikutukseen sekä vanhemman jaksamisen tukemiseen.

Opas on suunniteltu ryhmämuotoiseen vanhemmuuden tukemiseen, mutta se toimii sovellettuna myös yksilöllisessä työskentelyssä perheen kanssa. Kehitysvammaisten lasten vanhemmat ovat olleet mukana kehitystyössä. Oppaan tueksi on ladattavissa materiaalia teemoittain täältä.

Voit tilata maksuttoman oppaan

viestinta@rinnekoti.fi

Lataa opas sähköisesti

Opaskirja on toteutettu STEA: n rahoittaman Hetki-hankkeen (2017-2019) tuloksena. Ryhmämalli on kehitetty toimintatutkimushankkeena yhteistyössä Helsingin yliopiston Vaativan erityisen tuen tutkimusryhmän kanssa.