Yrityksenä mukaan

Etsitkö yrityksesi työntekijöille mahdollisuutta tehdä vapaaehtoistyötä työajalla? Kehitysvammaisten ihmisten ryhmäkoti on sosiaali- ja terveysalan palvelua, jossa kohtaamiset uusien ihmisten kanssa tuovat mittaamatonta lisäarvoa: inhimillisyyttä, toisen ihmisen läheisyyttä ja konkreettisesti lisää käsiä auttamaan arjessa. Yrityksesi voi toteuttaa vapaaehtoistyön tempauksen kehitysvammaisten ihmisten ryhmäkodissa tai se voi olla yhteinen kulttuurimatka koko ryhmäkodin kanssa museoon, konserttiin, elokuviin tai otteluun.

Siniset kengät kannattelevat sinistä palloa.

Yhden päivän aikana vapaaehtoistoiminnasta kehitysvammaisten ihmisten ryhmäkodissa saa kokemusta erityisestä läsnäolosta. Päivän aikana on mahdollisuus kokeilla erilaisia vuorovaikutustapoja ja kokea erilaista vuorovaikutusyhteyttä. Ryhmäkodissa saa kokemuksia terveydenhoitoon, sosiaaliseen hyvinvointiin, esteettömyyteen ja työhyvinvointiin liittyvästä osaamisesta. Yritysvapaaehtoispäivä antaa mahdollisuuden toteuttaa sosiaalista vastuuta yhdessä työkavereiden kanssa. Pieni teko voi olla merkittävä teko ja se voi tuoda iloa osallistujille ja ryhmäkodin arkeen.

Kehitysvammaiset ihmiset asuvat omissa kodeissaan tai kehitysvammaisille ihmisille tarkoitetuissa ryhmäkodeissa. Yritysvapaaehtoispäivän sopimiseksi ota yhteyttä paikkakuntasi palvelujen tuottajaan, jonka kodeissa kehitysvammaisia ihmisiä asuu.

Iskelmä -radion, Postin ja Bauer Median ystävänpäiväkortti-tempaukseen keväällä 2020 osallistui tuhansia suomalaisia ympäri maata. Ystävänpäiväkortit lähetettiin sellaisille ihmisille, jotka eivät ehkä saa ystävänpäivänä minkäänlaista postia. Mitä sinun yrityksesi voisi keksiä?

Ystävänpäiväkortti -tempaus keväällä 2020

Tutustu lisää