30.6.2021

Miten korona vaikuttaa toimintaamme?

Poikkeuksellisen koronavirustilanteen tuomista rajoitteista huolimatta, meille on edelleen tärkeintä asiakkaittemme mielekäs ja turvallinen arki. Toimintamme perustuu aina viranomaisten antamiin ohjeistuksiin, joiden tarkoituksena on suojella sekä asiakkaidemme että henkilökuntamme terveyttä.

Me Rinnekodissa olemme varautuneet tilanteeseen hyvin. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja olemme päivittäneet toimintakäytänteitämme seuraavasti:

  • Käytämme kaikissa yksiköissämme kirurgisia suu- ja nenäsuojia sekä tarvittaessa lähityöskentelyssä myös visiirejä ehkäistäksemme mahdollisten tartuntojen leviämistä yksiköihimme.
  • Rajaamme tällä hetkellä yksiköiden yhteistilojen käytön vain yksikön asiakkaiden ja henkilökunnan käyttöön.
  • Vieraillessasi läheisesi luona huomioittehan, että vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana. Vierailuja voi toteuttaa asiakkaan omassa asunnossa/ huoneessa, erillisessä tapaamistilassa tai ulkona. Käsihygieniasta tulee huolehtia ennen ja jälkeen vierailun. Suosittelemme tapaamisen ajan käytettävän kirurgista suunenäsuojusta, jos sille ei ole terveydellistä estettä.Henkilökunta opastaa ja auttaa tarvittaessa käsihygienian toteuttamisessa sekä suojainten käytössä. Vierailijan tulee pitää yli 2 metrin turvavälin muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan aina, kun se on mahdollista. Toivomme kaikkien vierailujen sopimista etukäteen. Vierailut ovat aina mahdollisia asiakkaalle välttämätöntä palvelua antaville henkilöille kuten esimerkiksi kuntoutustyöntekijät ja henkilökohtaiset avustajat. Asiakkaamme voivat myös vierailla läheistensä luona.

Yksikön henkilökunta auttaa tarvittaessa yhteydenpidossa vaihtoehtoisin tavoin mm. videopuheluiden välityksellä tai yhdessä ulkoillen riittävin turvavälein.

Suosittelemme asiakkaillemme, jotka kykenevät käyttämään suu-nenäsuojaa niiden käyttämistä asumisyksikön yhteisissä tiloissa ja liikkuessaan yksikön ulkopuolella paikallisten viranomaissuositusten mukaisesti. Maskin käytön suositus koskee yli 12-vuotiaita asiakkaita. Asiakkaiden tulee hankkia suojaimet itse ja tarvittaessa kääntyä oman kunnan suojavarustejakelupisteisiin suojavarusteiden saamiseksi.

Asiakkaille korona-arjen rajoitteet ja lisääntynyt suojavarusteiden käyttö saattavat tuntua haastavilta. Teemme kaikkemme, että asiakkaiden hyvä ja turvallinen elämä palveluissamme jatkuu poikkeusoloista huolimatta.

 

Kysymyksiä?

Jos Sinulla on kysymyksiä läheisesi elämään liittyen, ole rohkeasti yhteydessä yksikköön.

Aiheeseen liittyvät