30.6.2021

Miten korona vaikuttaa toimintaamme?

Poikkeuksellisen koronavirustilanteen tuomista rajoitteista huolimatta, meille on edelleen tärkeintä asiakkaittemme mielekäs ja turvallinen arki. Toimintamme perustuu aina viranomaisten antamiin ohjeistuksiin, joiden tarkoituksena on suojella sekä asiakkaidemme että henkilökuntamme terveyttä.

Me Rinnekodissa olemme varautuneet tilanteeseen hyvin. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja olemme päivittäneet toimintakäytänteitämme seuraavasti:

  • Käytämme kaikissa yksiköissämme kirurgisia suu- ja nenäsuojia sekä lähityöskentelyssä myös visiirejä ehkäistäksemme mahdollisten tartuntojen leviämistä yksiköihimme.
  • Rajaamme tällä hetkellä yksiköiden yhteistilojen käytön vain yksikön asiakkaiden ja henkilökunnan käyttöön.
  • Toivomme, että vierailuja yksiköissämme vältetään toistaiseksi mahdollisuuksien mukaan. Toivomme kaikkien vierailujen sopimista etukäteen. Suositus ei koske asiakkaalle välttämätöntä palvelua antavia henkilöitä kuten esimerkiksi kuntoutustyöntekijöitä tai henkilökohtaisia avustajia. Välttämättömät vierailut tulee toteuttaa vain aivan terveenä ja noudattamalla henkilökunnan antamia ohjeita. Asiakkaamme voivat myös vierailla läheistensä luona. Suosittelemme suojaimien käyttämistä kaikissa kohtaamisissa.

Yksikön henkilökunta auttaa tarvittaessa yhteydenpidossa vaihtoehtoisin tavoin mm. videopuheluiden välityksellä tai yhdessä ulkoillen riittävin turvavälein.

Suosittelemme niiden asiakkaiden, jotka kykenevät käyttämään suu-nenäsuojaa, käyttävän sitä asumisyksikön yhteisissä tiloissa ja liikkuessaan yksikön ulkopuolella. Maskisuositus on voimassa niillä alueilla, joissa viranomaiset suosittelevat maskin käyttöä. Maskin käytön suositus koskee yli 12-vuotiaita asiakkaita. Asiakkaiden tulee hankkia suojaimet itse ja tarvittaessa kääntyä oman kunnan suojavarustejakelupisteisiin suojavarusteiden saamiseksi.

 

Asiakkaille korona-arjen rajoitteet ja lisääntynyt suojavarusteiden käyttö saattavat tuntua haastavilta. Teemme kaikkemme, että asiakkaiden hyvä ja turvallinen elämä palveluissamme jatkuu poikkeusoloista huolimatta.

 

Kysymyksiä?

Jos Sinulla on kysymyksiä läheisesi elämään liittyen, ole rohkeasti yhteydessä yksikköön.

Aiheeseen liittyvät