1.2.2021

Miten koronavirus vaikuttaa toimintaamme?

Poikkeuksellisen koronavirustilanteen tuomista rajoitteista huolimatta, meille on edelleen tärkeintä asiakkaittemme mielekäs ja turvallinen arki. Toimintamme perustuu aina viranomaisten antamiin ohjeistuksiin, joiden tarkoituksena on suojella sekä asiakkaidemme että henkilökuntamme terveyttä.

Me Rinnekodissa olemme varautuneet tilanteeseen hyvin. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja olemme lisääntyneistä koronaesiintyvyysluvuista johtuen päivittäneet toimintakäytänteitämme seuraavasti:

  • Käytämme kaikissa yksiköissämme kirurgisia suu- ja nenäsuojia sekä visiirejä ehkäistäksemme mahdollisten tartuntojen leviämistä yksiköihimme.
  • Rajaamme tällä hetkellä yksiköiden yhteistilojen käytön vain yksikön asiakkaiden ja henkilökunnan käyttöön.
  • Toivomme, että vierailuja yksiköissämme vältetään toistaiseksi mahdollisuuksien mukaan. Toivomme kaikkien vierailujen sopimista etukäteen ja suositeltava vierailijamäärä kerralla on 1-3 henkilöä. Suositus ei koske asiakkaalle välttämätöntä palvelua antavia henkilöitä kuten esimerkiksi kuntoutustyöntekijöitä tai henkilökohtaisia avustajia. Välttämättömät vierailut tulee toteuttaa vain aivan terveenä ja noudattamalla henkilökunnan antamia ohjeita. Asiakkaamme voivat myös vierailla läheistensä luona. Suosittelemme suojaimien käyttämistä kaikissa kohtaamisissa.
  • Suosittelemme niiden asiakkaiden, jotka kykenevät käyttämään suu-nenäsuojaa, käyttävän sitä asumisyksikön yhteisissä tiloissa ja liikkuessaan yksikön ulkopuolella. Maskin käytön suositus koskee yli 12-vuotiaita asiakkaita. Asiakkaiden tulee hankkia suojaimet itse ja tarvittaessa kääntyä oman kunnan suojavarustejakelupisteisiin suojavarusteiden saamiseksi.
  • Työ- ja päivätoimintojen yksiköissä sekä kuljetusten tai matkustamisen aikana suosittelemme käyttämään kertakäyttöistä tai kankaista maskia. Maskin käyttö ei ole kuitenkaan edellytys toimintaan osallistumiselle. Ymmärrämme kaikki, että moni asiakkaista ei terveydellisistä syistä tai muutoin pysty käyttämään maskia. Ohjaamme asiakkaita päivittäin hyviin hygieniakäytäntöihin. Toiminnassa huomioidaan turvavälit, ryhmien koot ja esimerkiksi ruokailuissa on erityisjärjestelyitä. Asiakkaiden tulee hankkia suojaimet itse ja tarvittaessa kääntyä oman kunnan suojavarustejakelupisteisiin suojavarusteiden saamiseksi.

Yksikön henkilökunta auttaa tarvittaessa yhteydenpidossa vaihtoehtoisin tavoin mm. videopuheluiden välityksellä tai yhdessä ulkoillen riittävin turvavälein.

Asiakkaiden korona-infot jatkuvat

Jatkamme asiakkaiden korona-infoja säännöllisesti. Ne toteutetaan etäyhteyksin. Asiakkaiden infon materiaalissa hyödynnämme selkokieltä ja kuvakommunikaatiota.

Asiakkaille korona-arjen rajoitteet ja lisääntynyt suojavarusteiden käyttö saattavat tuntua haastavilta. Teemme kaikkemme, että asiakkaiden hyvä ja turvallinen elämä palveluissamme jatkuu poikkeusoloista huolimatta.

Rokotukset

Sairaanhoitopiirit koordinoivat rokotuksia ja rokotteiden jakamista. Kunnat vastaavat rokotusten järjestämisestä omalla alueellaan. Rokottaminen etenee rokotusjärjestyksessä.​ Toimimme kuntien antaminen ohjeiden mukaisesti.

Kysymyksiä?

Jos Sinulla on kysymyksiä läheisesi elämään liittyen, ole rohkeasti yhteydessä yksikköön.

Henkilökunta auttaa kyllä. Selviämme tästä, yhdessä ja sydän mukana.

Aiheeseen liittyvät