9.6.2021

Musiikki saa hymyn huulille etäliveissä

Etälivet ovat jatkuneet Rinnekodin palveluissa jo reilun vuoden ajan. Etälivessä käyvä Tutta osallistuu mielellään tunnin mittaisiin hetkiin. Viikoittaisia musiikkipainotteisia etälivejä jäädään odottamaan innolla jo heti yhden hetken päätyttyä. ”Etäliveen on helppo osallistua oman kodin olohuoneesta käsin”, Tutta mainitsee.

Etälivessä on erilaisia sisältöjä viikon jokaiselle päivälle, kahdesti päivässä. Helsingissä asuvan Tutta on ollut etäliven asiakkaana syksystä lähtien, kun siirtyi eläkkeelle päiväaikaisesta toiminnasta. Nyt hän osallistuu kerran viikossa yhden tunnin ajaksi etäliveen, mutta aiemmin hän on osallistunut myös levyraatiin. Tutta itse sai valita, mihin tuokioon osallistuu.

”Keskiviikkoisin etälivessä on ohjelmassa musiikkia ja laulamista. Musiikki on tärkeää minulle. Kuuntelen amerikkalaista musiikkia – bluesia, jazzia, soulia, discoa ja rockia. Etälivessä saadaan esittää omia toiveita siitä, mitä lauletaan. Suuret setelit ja Virve Rostin Näinkö aina meille täällä käy, ne on jääneet hyvin muistiin”, Tutta kuvailee.

Etäliveen osallistumisten määrä vaihtelee asiakkaiden kesken – yksi osallistuu jokaiseen etäliveen ja toinen Tutan tavoin vain kerran viikossa. Tai jotain siltä väliltä. Etälivessä on kerrallaan asiakkaita eri yksiköistä, joten kasvoin ja nimin osallistuvat asiakkaat ovat tulleet tutuiksi. Samalla muiden osallistujien tuomat musiikkitoiveet ovat avartaneet niin ikään Tutan tuntemia kappaleita.

Tutta osallistuu etäliveen itsenäisesti, joko yksin tai muiden samasta toimipisteestä osallistuvien asiakkaiden kanssa. Ohjaajien apua tarvitaan yleensä vain yhteyden avaamiseen.

”Ruudun välityksellä toimintaan osallistuminen on tuntunut ihan hyvältä ja haasteiltakin on vältytty. Kyllä viihdyn ja aion jatkaa tässä mukana”, Tutta vakuuttaa.

Aiheeseen liittyvät