Tervetuloa kotiin!

Koti tarkoittaa ihmisille eri asioita. Jokaisella tulee olla oikeus juuri sellaiseen kotiin kuin itse haluaa. Me Rinnekodin asumisen tuen palveluissa haluamme taata, että jokainen aikuinen, myös kehitysvammainen tai autismikirjon henkilö, voi asua omassa kodissaan ja elää hyvää elämää. Asiakas itse päättää, mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

Meillä asiakas on oman elämänsä päähenkilö, ei sivustakatsoja. Autamme asioissa, joissa apuamme tarvitaan — oli kyse sitten ohjauksesta, kuntoutuksesta, valmennuksesta tai terveydenhoidosta. Teemme tiivistä yhteistyötä myös asiakkaan läheisten kanssa.

Kaksi henkilöä ripustaa pyyhkeitä pyykkinarulle.

Ajankohtaista

Millainen asukas, sellainen koti

Jokainen koti ja sen asukas on erilainen. Yhdessä löydämme parhaan vaihtoehdon.

Oma koti voi olla ryhmäkodissa, perhekodissa tai omassa erillisessä asunnossa. Asiakas kertoo, miten paljon haluaa kodissa apua ja tukea. Tarvittaessa asiakas saa tukea vaikka vuorokauden ympäri. Tutustu tarkemmin vaihtoehtoihin alla.

Asumisen erilaisia vaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi

  • tuettu asuminen eli asuminen omassa omistus- tai vuokra-asunnossa, jonne asiakas saa tarvitsemaansa tukea ja ohjausta viikoittain.
  • palveluasuminen, eli asumista joko omistus- tai vuokra-asunnossa, jonne asiakas saa osavuorokautisesti tarvitsemaansa apua ja tukea sekä asumiseen liittyviä palveluja.
  • tehostettu palveluasuminen, eli asuminen joko omistus- tai vuokra-asunnossa, asuntoryhmässä tai ryhmäkodissa, jonne asukas saa tarvitsemaansa tukea ja apua ympärivuorokautisesti.
  • lyhytaikainen asuminen, joka tukee lyhytaikaista kiireellistä tai valmentavaa tavoitetta, omaishoitajan vapaata aikaa tai tilanteita, joissa asiakas odottaa pääsyä toiseen palveluun.
  • tilapäinen asuminen, joka on tarkoitettu asiakkaan väliaikaiseen asumiseen ja tarvittavaan tukeen ja apuun yllättävässä ja satunnaisessa tarpeessa.
  • asumisvalmennus, joka on tavoitteellista ja suunnitelmallista valmennusta asiakkaille, jotka tarvitsevat tukea itsenäistymiseen ja arkipäivän taitojen harjoitteluun ennen muuttoa omaan kotiin tai tuettuun asumispalveluun.
  • valmentava asuminen, jossa asumispalvelu on pitkäaikaista tavoitteellista ja suunnitelmallista.
  • perhehoito, asuminen perhehoitajan kodissa.

Miten haen asukkaaksi Rinnekotiin?

Toivotamme tervetulleeksi kaikki asukkaat, joilla on asumisen lisäksi myös tuen tai avun tarpeita. Voit kääntyä oman tai läheisesi kotikunnan sosiaali- ja vammaispalvelujen neuvonnan puoleen ja pyytää palvelutarpeen kartoitusta. Alla olevasta painikkeesta löydät viranomaisen täytettävän palvelupyyntölomakkeen.

Täytä lomake tästä

Millaisia koteja Rinnekoti tarjoaa?

Tutustu Rinnekodin toimipisteisiin alla olevasta linkistä. Kuten huomaat, meillä on asumisen tuen palveluita jo monella paikkakunnalla Etelä-Suomessa, Päijät-Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Katso toimipisteet

Työntekijäksi asumispalveluihin?

Haluamme olla alan rohkein työpaikka ihmisille, jotka ottavat ammattitaidon ohella sydämensä mukaan töihin. Työntekijänä olet osa työyhteisöä, jossa tehdään merkittäviä asioita päivittäin. Tutustu avoinna oleviin paikkoihin ja tule meille töihin!

Katso tästä avoimet työpaikat