Hyvää elämää omassa kodissa

Koti on paikka, jossa sinun on hyvä elää. Jokaisen, myös kehitysvammaisen henkilön tulee voida itse tehdä asumiseensa liittyviä valintoja ja saada tarvitsemansa tukipalvelut. Asumisen järjestäminen lähtee jokaisen henkilön yksilöllisistä tarpeista. Jotta elämästä voi nauttia, on arkeen ja asumiseen liittyvien asioiden oltava kunnossa.

Monta vaihtoehtoa asumiseen

Palvelujemme tavoitteena on tukea erityistä tukea tarvitsevaa henkilöä arjen asioissa niin omassa kodissaan kuin kodin ulkopuolellakin. Palvelukokonaisuus suunnitellaan asiakkaan toiveiden ja tarpeiden pohjalta yhdessä henkilön itsensä, hänen kotikuntansa ja tarvittaessa läheisten kanssa.

Asumisen erilaisia vaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi:

  • tuettu asuminen eli asuminen omassa omistus- tai vuokra-asunnossa, jonne asiakas saa tarvitsemaansa tukea ja ohjausta viikoittain.
  • palveluasuminen, eli asumista joko omistus- tai vuokra-asunnossa, jonne asiakas saa osavuorokautisesti tarvitsemaansa apua ja tukea sekä asumiseen liittyviä palveluja.
  • tehostettu palveluasuminen, eli asuminen joko omistus- tai vuokra-asunnossa, asuntoryhmässä tai ryhmäkodissa, jonne asukas saa tarvitsemaansa tukea ja apua ympärivuorokautisesti.
  • lyhytaikainen asuminen, joka tukee lyhytaikaista kiireellistä tai valmentavaa tavoitetta, omaishoitajan vapaata aikaa tai tilanteita, joissa asiakas odottaa pääsyä toiseen palveluun.
  • tilapäinen asuminen, joka on tarkoitettu asiakkaan väliaikaiseen asumiseen ja tarvittavaan tukeen ja apuun yllättävässä ja satunnaisessa tarpeessa.
  • asumisvalmennus, joka on tavoitteellista ja suunnitelmallista valmennusta asiakkaille, jotka tarvitsevat tukea itsenäistymiseen ja arkipäivän taitojen harjoitteluun ennen muuttoa omaan kotiin tai tuettuun asumispalveluun.
  • valmentava asuminen, jossa asumispalvelu on pitkäaikaista tavoitteellista ja suunnitelmallista.
  • perhehoito, asuminen perhehoitajan kodissa.

Grafiikkakuva asuinympäristöstä, jossa on esiteltynä kehitysvammaisten asumisen palvelut ja tukimuodot. Kuvassa on eriteltynä perhekoti, oma koti, vuokra-asunto sekä asuntoryhmä. Ympäristössä näkyvät myös bussi, kirjasto, kauppa sekä terveyskeskus.

Ajankohtaista

Miten haen asukkaaksi Rinnekotiin?

Toivotamme tervetulleeksi kaikki asukkaat, joilla on asumisen lisäksi myös tuen tai avun tarpeita. Voit kääntyä oman tai läheisesi kotikunnan sosiaali- ja vammaispalvelujen neuvonnan puoleen ja pyytää palvelutarpeen kartoitusta. Alla olevasta painikkeesta löydät viranomaisen täytettävän palvelupyyntölomakkeen.

Täytä lomake tästä

Millaisia koteja Rinnekoti tarjoaa?

Tutustu Rinnekodin toimipisteisiin. Olemme kotimainen, yksityinen kehitysvamma-alan toimija ja yhteiskunnallinen yritys. Toimipisteitämme on tällä hetkellä Etelä-Suomessa, Päijät-Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Katso toimipisteet

Työntekijäksi asumispalveluihin?

Haluamme olla alan rohkein työpaikka ihmisille, jotka ottavat ammattitaidon ohella sydämensä mukaan töihin. Työntekijänä olet osa työyhteisöä, jossa tehdään merkittäviä asioita päivittäin. Tutustu avoinna oleviin paikkoihin ja tule meille töihin!

Katso tästä avoimet työpaikat