AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTA

Kommunikaatiopalvelut

Puheterapiaa, tulkkipalvelua ja kommunikaatio-ohjausta

Tutustu palveluihimme

Puheterapia

Rinnekodin puheterapeutit työskentelevät kaikenikäisten kehitysvammaisten ihmisten sekä heidän lähiympäristönsä kanssa. Puheterapeutit työskentelevät muun muassa kielelliskognitiivisten taitojen, kommunikaation, vuorovaikutuksen, kommunikaation apuvälineiden, oraalialueen sensomotoriikan sekä syömis- ja nielemispulmien parissa. Puheterapeuttimme tarjoavat puheterapiatarpeen ja kielellisten taitojen sekä kommunikaatiotaitojen arvioita, apuvälinearvioita, liikkuvia palveluita, yksilöterapiaa ja yksilöllisesti räätälöityjä koulutuksia.

 

 

 

 

Tulkkauspalvelu

Puhevammaisten tulkit tarjoavat kommunikaatio-ohjausta seuraavin menetelmin: tukiviittomien käyttö, kommunikaatiokansioiden käyttö, kommunikaatiosovelluksen käyttö tabletilla ja tietokoneella, erilaiset muut tekniset kommunikaation apuvälineet ja kuvakommunikaatio. Tarjoamme myös kommunikaatiokansioiden ja muiden kuvakommunikaatiokeinojen päivitystä sekä PECS-kansioiden ja toimintataulujen valmistusta.

Puhevammaisten tulkkauspalvelua voi ostaa suoraan Rinnekodin Kommunikaatiopalveluista. Tulkkauspalvelua voi tilata myös Kelan vammaisten tulkkauspalvelusta. Rinnekodissa toimivat puhevammaisten tulkit tuottavat tulkkauspalvelua seuraaville asiakasryhmille: afasia, aivovammat, etenevät neurologiset sairaudet, kehitysvamma, autismikirjon häiriöt, CP-vamma, dysartria ja kielellinen erityisvaikeus.

 

 

Ota yhteyttä

Puheterapeutit

Minttu Sauna-aho, johtava puheterapeutti
minttu.sauna-aho@rinnekoti.fi
puh. 044 748 4370

 

Puhevammaisten tulkit

Kaisa Lempinen, puh 050 439 2439

Kaisa on valmistunut puhevammaisten tulkiksi (eat) vuonna 2011. Pohjakoulutukseltaan hän on sosionomi (AMK). Kaisan toiminta-alueita ovat Uusimaa ja Länsi-Suomi.

Leea Ranta, puh. 044 719 4721

Leea on työskennellyt puhevammaisten tulkkina (eat) vuodesta 2010 lähtien. Hän on pohjakoulutukseltaan sosionomi (AMK). Leean toiminta-alue on pääkaupunkiseutu.

Sari Vahersalmi, puh. 040 487 3081

Sari on työskennellyt puhevammaisten tulkkina (eat) vuodesta 2009 lähtien. Sari on suorittanut myös viittomakommunikaation erikoisopinnot. Erityisosaamisena Sarilla ovat kommunikointilaitteet, kommunikointiohjelmat ja -sovellukset sekä kuvakommunikaatiokansiot. Sarin toiminta-alue on Uusimaa.

Arja Tarkiainen, puh. 040 044 4296

Arja on työskennellyt puhevammaisten tulkkina (eat) vuodesta 2006 alkaen. Hän on suorittanut myös viittomakommunikaation erikoistumisopinnot. Arjan toiminta-alue on Uusimaa.

Niina Heinonen, puh. 044 705 1031

Niina on työskennellyt puhevammaisten tulkkina (eat) vuodesta 2014 alkaen. Niina on suorittanut myös viittomakommunikaation erikoisopinnot. Erityisosaamisena Niinalla on tukiviittomat, kommunikointilaitteet, kommunikointiohjelmat ja -sovellukset ja kommunikointikansiot. Niinan toiminta-alue on Uusimaa.

Tulkkipalvelujen yhteinen sähköpostiosoite on tulkkipalvelu@rinnekoti.fi