Yhdessä suunniteltua mielekästä työtä ja toimintaa

Tarjoamamme palvelut työllistymiseen ja osallisuuteen toteutuvat toimintakeskuksissa tai muissa toiminnallisissa ryhmissä, työyhteisöissä tai yksilöohjauksena. Usein henkilön viikko-ohjelma koostuu monesta eri toimintamuodosta. Kehitämme Rinnekotia opinnollistetuksi oppimisympäristöksi yhteistyössä eri alojen oppilaitosten ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Kolme henkilöä seisoo bussin edustalla.

Ajankohtaista

Mitä tarjoamme?

Työllistymisen palvelut

Työllistymistä edistävä toiminta soveltuu henkilölle, joka haluaa työskennellä ryhmässä, vahvistaa osaamistaan ja oppia uusia taitoja. Toiminnan sisältöä täydentävät retket, liikunta, musiikki- ja erilaiset taideryhmät.  Toiminnassa on mahdollista harjoitella myös itsenäistä työskentelyä, erilaisia työelämätaitoja ja sieltä voi edetä työhönvalmennukseen tai opiskeluun.

Osallisuuden palvelut

Osallisuuden palvelut sopivat henkilöille, joiden toimintakyky on alhainen liikunta- tai kehitysvamman takia. Myös mielenterveydelliset syyt ja aistivammat saattavat aiheuttaa tarvetta päivätoiminnalle. Toiminnan keskiössä on yhteisöllinen tekeminen ja osallisuuden tukeminen erilaisissa ympäristöissä sekä ryhmissä. Tarjoamme myös vahvan tuen palveluita, joita toteutetaan pienryhmässä ja henkilökohtaisessa ohjauksessa.

Työhönvalmennus

Tarjoamme työhönvalmennuksen palveluita sekä ryhmässä että henkilökohtaisena valmennuksena. Tavoitteena on saattaa henkilö kohti tuettua palkkatyötä, työkokeilua tai opiskelua hänen omien kykyjen ja taitojen mukaan. Työhönvalmentaja tukee henkilöä löytämään työ- ja toimintakykyä vastaavaa työtä sekä vahvistamaan hänen työelämätaitojaan.

Neuropsykiatrinen valmennus

Ratkaisukeskeisessä valmennuksessa saat välineitä omien vahvuuksien ja voimavarojen hyödyntämiseen elämänhallinnan ja arjen sujuvuuden edistämiseksi. Valmennus on tarkoitettu sinulle, jolla on oman toiminnanohjauksen vaikeuksia sekä haasteita arjen- ja elämänhallinnan taidoissa. Tavoitteena on, että saat välineitä omien vahvuuksien ja voimavarojen hyödyntämiseen elämänhallinnan ja arjen sujuvuuden edistämiseksi.

Eläkeikäisten päivätoiminta

Eläkeikäisten päivätoiminta on suunnattu työ- ja päivätoiminnan lopettaneille ikääntyneille henkilöille. Kerhoja on aamu- ja iltapäivisin ja ne kestävät kaksi tai kolme tuntia kerrallaan. Toiminnan tavoitteena on ylläpitää ikääntyneen asiakkaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä ja hyvinvointia.

Etäpalvelut

Palvelut voidaan yhdistää perinteisten työllistymisen ja osallisuuden palveluiden rinnalle täydentäväksi palveluksi tai sitä voidaan hyödyntää erilaisissa poikkeustilanteissa. Etäpalvelu on hyvä vaihtoehto esimerkiksi, kun asiakas jonottaa paikkaa, fyysinen toimintakyky ei mahdollista liikkumista lähipalveluun tai harjoitellaan tulevaa lähipalvelun aloittamista. Lue lisää >>

Miten haen asiakkaaksi Rinnekotiin?

Toivotamme tervetulleeksi kaikki henkilöt, joilla on avun tai tuen tarpeita työllistymisen ja osallisuuden parissa. Voit kääntyä oman tai läheisesi kotikunnan sosiaali- ja vammaispalvelujen neuvonnan puoleen ja pyytää palvelutarpeen kartoitusta. Alla olevasta painikkeesta löydät viranomaisen täytettävän palvelupyyntölomakkeen.

Täytä lomake tästä

Millaisia toimipisteitä Rinnekodissa on?

Tutustu Rinnekodin toimipisteisiin. Olemme kotimainen, yksityinen kehitysvamma-alan toimija ja yhteiskunnallinen yritys. Toimipisteitämme on tällä hetkellä Etelä-Suomessa, Päijät-Hämeessä ja Pirkanmaalla.

KATSO TOIMIPISTEET

Työntekijäksi työllistymisen ja osallisuuden palveluihin?

Haluamme olla alan rohkein työpaikka ihmisille, jotka ottavat ammattitaidon ohella sydämensä mukaan töihin. Työntekijänä olet osa työyhteisöä, jossa tehdään merkittäviä asioita päivittäin. Tutustu avoinna oleviin paikkoihin ja tule meille töihin!

Katso tästä avoimet työpaikat