AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTA

Aikuisten asumispalvelut

Hyvää elämää omassa kodissa

Onnistunut asumisratkaisu on osa hyvää elämää! Jotta voit nauttia elämästäsi, on asumisasioiden oltava kunnossa. Me autamme sinua siinä. Asumispalvelujemme tavoite on tukea sinua niin omassa kodissasi kuin kodin ulkopuolella niissä asioissa ja tilanteissa, joissa tarvitset apua ja tukea.

Rinnekodin tarjoamat asumispalvelut muodostavat niin sanottuja asumisverkostoja, jossa asunnot sijaitsevat muun asuntokannan joukossa. Yksittäiset asunnot, asuntoryhmät ja ryhmäkodit liittyvät toisiinsa palvelujen ja sosiaalisten verkostojensa kautta. Jokainen asuntoverkosto on erilainen. Asuntoverkostojen suunnittelussa huomioidaan asukkaiden yksilölliset tarpeet ja kyseisen asuinalueen tarjonta.

Asumisen erilaisia vaihtoehtoja voivat olla:

  • asuminen omassa asunnossa ja henkilökohtaisesti suunniteltu tuki (satelliittiasunto, erillisasunto)
  • asuminen omassa asunnossa ryhmäkodin tai asuntoryhmän läheisyydessä siten, että saat apua lähellä olevan yksikön henkilökunnalta (tukiasunto, asuntoryhmä, asuntoverkosto)
  • ryhmäasuminen asumispalveluyksikössä, jossa on henkilökuntaa paikalla osan päivästä (yhteisöllinen asuminen, ryhmäkoti)
  • ryhmäasuminen asumispalveluyksikössä, jossa on henkilökuntaa paikalla ympärivuorokautisesti (yhteisöllinen asuminen, ryhmäkoti)
  • asuminen perhehoitajan kodissa >> Lue lisää perhehoidosta