13.10.2020

Puutarharyhmä jalkautuu yhä enemmän lähiympäristöön

Lakiston työtoimintaan kuuluvan Puutarharyhmän toiminta laajenee. Ryhmä jalkautuu yhä enemmän lähiympäristöön ja on aloittamassa yhteistyötä muun muassa espoolaisen luomutila PieniKylä Oy:n sekä Kiipulasäätiön kanssa.

Kolme henkilöä istuttamassa syyskukkasia isoihin kukkaruukkuihin rakennuksen ulkopuolella.

Lakiston luonnonläheinen alue tarjoaa mahdollisuuksia, joita puutarharyhmä jatkossa hyödyntää monipuolisemmin. Uusia tehtäviä on ryhdytty miettimään asiakkaiden osaamisen ja toiveiden pohjalta nyt, kun kasvihuonetoiminta päättyy tähän kasvukauteen.

– Nyt on syksy ja kesäistutukset on vaihdettu vuodenaikaan sopivaksi. Joulun aikaan iso urakkamme on joulukuusien myyminen, mutta ne eivät kasva ilman huolellista hoitamista. Ryhmäläiset ovat olleet mielissään työtehtävien lisääntyessä. Lähdemme mielellämme myös muualle pääkaupunkiseudulla, jossa kaivataan apua puutarhanhoidossa, kertoo Rinnekodin työllistymisen ja osallisuuden palveluiden palvelualuejohtaja Annika Varis.

Uusia yhteistyökuvioitakin on mietitty ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Yksi on PieniKylä Oy, jonka kanssa keskustelut tehtävistä ovat vielä suunnitteilla. Varis näkee, että luomutilalla on moniakin tehtäviä, jotka sopisivat Puutarharyhmän toimintaan ja tukisivat asiakkaiden taitoja ja tavoitteita. Toinen yhteistyökumppani on Kiipulasäätiö, joka järjestää ammatillista erityisopetusta ja kuntoutusta.

– Kaikki yhteistyökumppaneiden kautta käynnistyvä toiminta ei ole vielä selvillä, mutta odotamme jo innolla uusia mahdollisuuksia, Varis kertoo.

Aiheeseen liittyvät