1.9.2021

Remontti käynnistyi Revontulentiellä tulevien asiakkaiden tarpeet huomioiden

Espoon Tapiolassa entisen MTK-Opiston tiloissa on käynnistynyt remontti Museoviraston valvonnassa.  Remontin jälkeen kiinteistön käyttäjäksi on tulossa Diakonissalaitokseen kuuluva, kehitysvammapalveluja tuottava Rinnekoti. Revontulentielle on tulossa asumisen tuen sekä työllistymisen ja osallisuuden palveluja. Tilat remontoidaan kehitysvammaisten asiakkaiden tarpeet huomioiden. Toiminta käynnistyy arviolta vuoden 2022 loppupuolella.

 

Uudet kodit historialliseen rakennukseen

Rinnekodin asumispalveluverkosto on uudistunut ja laajentunut viime vuosien aikana. ”Nyt Espoon Tapiolaan remontoitavat tilat mahdollistavat itsenäisen asumisen kauniissa puutarhakaupunginosassa”, sanoo palvelualuejohtaja Veli-Pekka Karri. ”Historiallinen rakennus antaa upeat puitteet asumispalveluille. Tilojen remontoinnissa tullaan huomioimaan kehitysvammaisten asumisen laatusuositukset ja lisäksi pyrimme tekemään tiloista mahdollisimman esteettömät ja multisensoriset”, Karri jatkaa. Kiinteistöön on tulossa kaksi asumispalveluyksikköä, jotka tarjoavat turvallisen kodin kehitysvammaisille asiakkaille sekä monipuolisen työpaikan sote-alan ammattilaisille.

 

Työllistymisen ja osallisuuden monipuoliset palvelut laajentuvat

Rinnekoti tarjoaa tällä hetkellä työllistymisen ja osallisuuden palveluja eri puolella Uuttamaata ja Tampereella yhteensä 13 toimipisteessä. ”Espoon Tapiolaan tulevan toimintakeskuksen tilat suunnitellaan asiakaskunnan tarpeet huomioiden. Toiminnan sisältö, esimerkiksi erilaiset toimintaryhmät, suunnitellaan toiminnan käynnistymisen yhteydessä asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti”, kertoo palvelualuejohtaja Annika Varis. ”Toimintakeskus tekee yhteistyötä viereen rakentuvan asumisen tuen palveluja tarjoavan yksikön kanssa, mutta työllistymisen ja osallisuuden tuen palveluja tarjotaan toki myös muille”, Varis täsmentää.

 

 Lisätietoja:

Veli-Pekka Karri, Asumisen tuen palvelut
Annika Varis, Työllistymisen ja osallisuuden palvelut

Aiheeseen liittyvät