5.5.2020

Ria Vendelin on Vuoden Aino 2020 – aina sydän mukana työssä

Vuoden Ainoksi 2020 valittu Ria Vendelin työskentelee tällä hetkellä palveluasiantuntijana Työllistymistä ja osallisuutta edistävissä palveluissa. Toimintaterapeutin koulutuksen saanut Vendelin on työskennellyt Rinnekodin toimintakeskuksissa ohjaajana, erityisohjaajana sekä kahden eri toimintakeskuksen yksikönjohtajana. Työvuosia Rinnekodissa on kertynyt tähän mennessä neljä. ”Hyvä esimiestyö, loistavat kollegat, mielekkäät työtehtävät, sopivasti haasteita ja mahdollisuus kehittää omaa työtään. Sekä oman työn tulosten näkeminen asiakkaiden elämässä, heidän pienet ja isommat onnistumiset”, kuvailee Vendelin asioita, jotka saavat hänet viihtymään työssään.

Työkaverit kertoivat, että Rian työskentelyssä näkyy se, että hänellä on aina sydän mukana. ”Hän välittää asiakkaistamme ja pitää myös huolta henkilökunnasta. Ria näyttää omalla esimerkillään, miten tärkeää positiivisuus on työyhteisössä.”

Asiasta kuin asiasta voi aina katsoa myös positiivisen puolen

Koronatilanteen vuoksi lähes kaikki Rinnekodin tarjoamat Työllistymistä ja osallisuutta edistäviä palveluja tarjoavat toimintakeskukset ovat väliaikaisesti suljettuja. Vendelin on koordinoinut henkilökunnan sijoittumista muihin palveluihin yhteistyössä kollegoiden kanssa sekä mielekkään arjen toteutumista asiakkaillemme asumispalveluissa.

Mielekkäät tehtävät ja uudet kehittämishaasteet kiehtovat Vendeliniä. Tässäkin tilanteessa hän kannustaa haasteiden sijaan katsomaan asian tuomia positiivisia puolia.

”Vaikka tilanne onkin meille kaikille uusi ja haastava, toivon, että tilanteesta seuraa meille kaikille jotain hyvääkin. Mahdollisia uusia tapoja pitää yhteyttä omaisiin, verkostoitumista sekä tutustumista toistemme työtapoihin. Tästäkin selvitään!


Tänä vuonna juhlittiin verkossa

”Vuoden Ainoksi valinta tuntuu hyvältä – vähän yllättävältäkin, mutta kannan ylpeänä tätä titteliä”, sanoo Vendelin. ”Ainon historia on niin vaikuttava. Hän oli edelläkävijä ja teki rohkeasti töitä asiakkaitamme ajatellen”, jatkaa Vendelin.

Vuoden Aino valitaan henkilökunnalta tulleiden ehdotusten perusteella. Vuoden Aino -titteli jaettiin jo 11. kerran. Kriteereinä Vuoden Ainon valinnalle on muun muassa se, että työntekijä työskentelee organisaation arvojen mukaan, hän on sitoutunut tehtäväänsä asiakkaiden hyvän elämän varmistamisessa, hän edistää asiakkaiden itsemääräämisoikeutta ja osallisuutta sekä on halukas kehittämään ja kehittymään.

Ainon nimipäivän aikoihin järjestetään Rinnekodilla tilaisuus, jossa Vuoden Aino palkitaan. Tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi juhlallisuudet toteutuivat verkkovälitteisesti osana koko henkilökunnan ajankohtaisinfoa 5.5.2020.

 

 

 

Aiheeseen liittyvät