12.4.2021

Rinnekodin asumisverkosto uudistuu – uusia koteja Espooseen

Rinnekoti uudistaa asumisverkostoaan vastaamaan paremmin kehitysvammaisten asumisen nykyvaatimuksia. Parhaillaan on rakenteilla kaksi uutta asumisen tuen palveluja tarjoavaa yksikköä Espoon Viherlaaksoon. Uudet yksiköt Sointu ja Säde avautuvat syksyllä 2021 ja kumpikin tarjoavat uuden kodin 19 kehitysvammaiselle ja/tai autismikirjon henkilölle.

Kaksikerroksinen talo ja piha-alue sen edessä.

”Sointu ja Säde ovat kauniita ja esteettömiä koteja, joiden yhteistilojen toteutuksessa on otettu huomioon asiakkaidemme erityistarpeet. Lisäksi sisustuksessa luodaan asiakkaille mahdollisuuksia multisensorisiin aistielämyksiin”, kertoo palvelualuejohtaja Taru Salmi.

”Asukkaille uudet kodit tarkoittavat myös mahdollisuuksia omatoimisuuteen ja aktiiviseen arkeen. Jokaisen asukkaan asunnossa on tilava wc ja kylpyhuone, joita vanhoissa kodeissa kaikilla ei ollut”, Salmi jatkaa. Viherlaaksoon muuttaa asiakkaita osittain Rinnekodin muista yksiköistä, joiden toiminta lakkaa osana asumisverkoston uudistumista. Asukkaiden muuttoa helpottaa se, että tuttua henkilökuntaa siirtyy myös mukana.

 

Oma hyötypuutarha ja lähiympäristö aktivoivat arkea uudella tavalla

Viherlaakso on alueena rauhallinen pientaloalue, jossa on hyvät lähipalvelut ja kulkuyhteydet eripuolille pääkaupunkiseutua. Lähiympäristö mahdollistaa myös uudet harrastukset ja yhteistyön lähialueen eri toimijoiden kanssa.

Uusien asumispalveluyksiköiden pihamaalle tulee yhteinen hyötypuutarha. ”Puutarhassa oleilu tekee hyvää mielelle ja myös aito tekeminen sekä kasvun ihmeen seuraaminen tuo asiakkaillemme iloa”, uskoo Salmi.

”Puutarhassa on tekemistä koko vuodeksi: talvella suunnitellaan, keväällä voidaan aloittaa sisällä taimien kasvatus, kesällä seurata kasvua ja syksyllä nauttia yhteisestä sadosta. Asukaskokouksissa tullaan varmasti ideoimaan lisää yhteistä toimintaa, kertoo Salmi.

 

Osaava henkilökunta asiakkaiden arjen tukena

Rinnekodin asumisen tuen palveluissa työskentelee yksikön johtajan lisäksi sekä muita sote-alan amk-tutkinnon suorittaneita. Meillä työskennellään moniammatillisena tiiminä, jossa eri sote-alan ammattilaiset rikastuttavat työyhteisön osaamista ja monipuolistavat palveluamme asiakkaillemme.

”Osa henkilökunnasta muuttaa asiakkaiden mukana ja vaikka kyseessä uudet yksiköt, niin ihan alusta ei kaikkea lähdetä opettelemaan”, kertoo Salmi. Asiakkaille tutut työntekijät tuntevat asiakkaiden erityistarpeet, rutiinit, huolet ja ilon aiheet. Se tuo ennakoitavuutta ja vakautta arkeen.

”Meillä on mukava kehittämismyönteinen ilmapiiri yksiköissä ja sitä toivon myös Sointuun ja Säteeseen. Ihan jokaisella työntekijällämme on mahdollisuus ideoida ja toteuttaa asioita niin asiakkaiden kanssa kuin omaan työhönsä liittyen.”

Rekrytointi käynnissä

Lue lisää ja hae heti!

 

Muihin tällä hetkellä avoinna oleviin Rinnekodin työpaikkoihin voit tutustua Rinnekodin verkkosivuilla tai seuraamalla instagramissa @diakoissalaitoksenduunit -tiliä.

 

 

 

Aiheeseen liittyvät