AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTA
Rinnekappeli 45 & Suomi 100 vuotta


Lakistossa juhlitaan 45-vuotiasta Rinnekappelia ja satavuotiasta Suomea ensimmäisenä adventtina 3.12.

Juhlat alkavat ensimmäisen adventin jumalanpalveluksella Rinnekappelissa (Rinnekodintie 6) kello 14. Jumalanpalveluksen jälkeen nautitaan juhlakahvit kahvila Ainoliinassa (Rinnekodintie 10), jossa myös lauletaan satavuotiaan Suomen kunniaksi lauluja musiikkiterapeutti Heikki Raineen säestyksellä. Laulujen sanat on kuvitettu ja niitä viittoo puhevammaisten tulkki Sari Vahersalmi.

Rinnekappelin on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Esko Hyvärinen & Reima Harlo ja se vihittiin käyttöön vuonna 1972. Rinnekappeli on muurattu tummasta tiilestä. Arkkitehtien toivomuksesta muuraus on ladottu epätasaisesti. Tällä suunnittelijat halusivat muistuttaa, että me kaikki ihmiset olemme hyvin erilaisia, mutta toisillemme tärkeitä. Ihmiset yhdessä tekevät kirkosta elävän. Rinnekappelin urut rakensi Urkurakentamo Veikko Virtanen vuonna 1966 alkujaan Espoon siunauskappeliin. Sieltä urut siirrettiin Karakappeliin ja lopulta vuonna 2000 Rinnekappeliin.

Rinnekappeli on Espoon seurakuntayhtymän omistuksessa. Kappelissa pidetään säännöllisesti jumalanpalveluksia ja niissä palvelevat vuorollaan Espoon, Helsingin ja Vantaan eri seurakuntien papit ja kanttorit.

 

Lisää uutisia